„Fiecare copil are dreptul la educație”. Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

„Fiecare copil are dreptul la educație”. Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marți, 2 aprilie, a fost celebrată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Cu această ocazie, în unele unități de învățământ din oraș s-au desfășurat diferite activități cu scopul de a conștientiza faptul că orice copil are dreptul la educație. Așadar, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 39 Galați, Grădinița cu program normal „Ion Creangă” și Grădinița cu Program Normal Nr. 34 Galați și-au dat mâna și au creat un lanț uman.

Împreună cu cadrele didactice coordonatoare, copiii au mers în „marșul solidarității”, în semn de prietenie și respect față de cei care au tulburări de spectru autist. „Ne-am îmbrăcat în albastru, ne-am pus eșarfe, am fluturat baloane și am purtat mesaje de acceptare și integrare. Am dorit să nu treacă ziua de 2 aprilie nemarcată, iar copiii au înțeles că «Fiecare copil are dreptul la educație»”, ne-a explicat profesor pentru învățământul preșcolar Cătălina Lungu, de la Grădinița cu Program Normal „Ion Creangă”. La finalul zilei, micuții au dus și în familiile lor mesajul de solidaritate umană, de toleranță și respect față de cei diferiţi.

Citit 1297 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 10:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro