Bacalaureat 2012: Subiecte accesibile la ultima probă

Bacalaureat 2012: Subiecte accesibile la ultima probă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un elev de la Grupul Şcolar CFR a venit de la Tichileşti cu pază, pentru a susţine bacalaureatul


Ultima probă a bacalaureatului s-a desfăşurat ieri fără mari incidente. Pentru a-i feri pe candidaţi de tentativele de fraudă, comisiile din fiecare centru de examen au fost sfătuite să nu lase candidaţii care termină mai devreme să iasă afară cu foile de subiecte. Acestea au fost puse la dispoziţia lor după finalizarea probei. „E mai prudent aşa, pentru a nu avea cum să se transmită rezolvările prin telefon, celor care au căşti sau alte mijloace moderne”, susţine inspectoarea generală, Laura Marin, conştientă că nici cu toate camerele de luat vederi nu e sigur că elevii nu apelează la surse „neortodoxe” de inspiraţie.

Candidatul misterios de la „Moţoc”

La centrul de examen de la Colegiul „Moţoc” a fost adus cu pază maximă şi un elev gălăţean de la Grupul Şcolar CFR, care este arestat preventiv la Centrul de Minori Tichileşti. Directoarea de la „Moţoc, Anca Diculescu ne-a confirmat că elevul respectiv a susţinut examenul într-o încăpere cu gratii, dar pentru că se află în arest preventiv n-am putut afla mai multe.

Subiecte accesibile, candidaţi nepregătiţi

Candidaţii au ieşit din examen destul de relaxaţi, deja cu gândul la petrecerile din week-end, date în aşteptarea rezultatelor. „A fost destul de simplu. Dar nu voi trece la matematică”, ne mărturiseşte cu sinceritate o fată care a ieşit din examen la centrul de la „Metalurgic”.

Alta, de la „Elena Doamna” încearcă să ne convingă că subiectele la geografie au fost uşoare: „La primul subiect trebuia să scriem despre Franţa…”. „Nu, despre Germania”, o atenţionează colega ei de alături.

„Au fost accesibile subiectele la geografie, dar din nefericire chiar şi elevii buni n-au fost atenţi la cerinţe şi au greşit”, concluzionează profesoara Gina Burghiu, care a venit să discute după probă cu elevii de la „Pedagogic”.

Ceva mai greu a fost pentru cei care au susţinut proba la fizică şi chimie: „A fost accesibil, dar au fost subiecte care le-a pus judecata la încercare. Mă aştept să fi greşit chiar şi cei de la CNVA”, spune profesoara Ruxandra Şerban.

Toţi profesorii cu care am discutat au fost însă de acord că la fiecare disciplină la care s-a dat ieri, elevii pot lua cu uşurinţă măcar 5.00. Asta în cazul în care au mai dat pe la şcoală.

„Un teanc de teze goale”

Rezultatele se aşteaptă să fie destul de slabe şi anul acesta. Profesorul de limba română Corneliu Goldu ne-a declarat că deşi a corectat şi teze foarte bune, a avut surpriza neplăcută să descopere foarte multe lucrări unde candidaţii n-au scris nimic. „Nici măcar perle nu s-au încumetat să scrie. Am avut un teanc de teze goale!”.

Duminică, 8 iulie se vor afişa primele rezultate. Candidaţii nemulţumiţi vor putea depune cereri de contestaţie luni, 9 iulie între orele 8.00-12.00. Rezultatele finale se vor şti abia joi, 13 iulie.

 

Citit 1708 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2012 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.