Titularizare 2014: Două profesoare i-au lăsat mască pe membrii comisiei de examinare

Titularizare 2014: Două profesoare i-au lăsat mască pe membrii comisiei de examinare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ar trebui să fie exemple pentru elevi, unele cadre didactice au încercat să fenteze examenele, dar n-au reuşit. Două profesoare, una de educaţie plastică şi alta de geografie, au fost prinse în timp ce foloseau fiţuici şi hands-free la examenul de titularizare, desfăşurat ieri la Liceul Tehnologic de Marină. Ambele au fost eliminate din concurs şi vor primi nota 1.00, pentru copiat.

Dintre cei 776 de candidaţi ale căror înscrieri au fost validate, 67 n-au mai venit deloc la proba scrisă, iar 68 s-au retras imediat ce au văzut subiectele. Prin urmare, în cursa pentru un post în învăţământ au rămas doar 639 de concurenţi. Cum sunt disponibile doar 151 de catedre, concurenţa este destul de mare - 4,2 pe loc.

"Poate se întâmplă o minune"

Cele mai multe posturi libere sunt la specializările învăţătoare - 42, educatoare - 25 şi matematică - 11. La polul opus se află cadrele didactice care predau limba română sau chimia, unde sunt doar două-trei locuri pentru titularizare. La istorie şi filozofie, candidaţii n-au nici măcar o catedră liberă Situaţia cea mai dramatică se întâlneşte însă la cei care predau mecanica, disciplină la care nu există niciun post, nici la suplinire, nici la titularizare. "Ne-am prezentat la concurs, poate se întâmplă o minune. Poate apare ceva la suplinire", ne-a spus o profesoară.

Subiecte grele şi volum mare de muncă

Spre deosebire de anul trecut, subiectele au fost destul de grele, iar volumul de muncă a fost mare la mai toate disciplinele. "A fost greu. Volumul de muncă a fost atât de mare, încât nu ne-a permis să gândim pe îndelete, pentru a face o sinteză cum trebuie", ne-a spus o profesoară de engleză. O alta, de religie, ne-a declarat supărată că, deoarece a avut prea mult de scris, nu a reuşit să se încadreze în timp, pentru a putea să rezolve şi ultimul subpunct.

Rezultatele se vor afişa pe 25 iulie, iar cei nemulţumiţi pot depune contestaţii pe 25 şi 26 iulie. Notele finale, după recorectarea tezelor, vor fi făcute publice pe 30 iulie.

Citit 3914 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.