Să nu iei prenumele lui Ciolacu în deșert!

Să nu iei prenumele lui Ciolacu în deșert!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Praful saharian a pus stăpânire pe România! Ca să nu mai zic că era cât pe ce s-o ia ostatică, dar s-a răzgândit, din motive greu de explicat. De regulă, nu cred în coincidențe, însă acu' 2 zile n-am avut încotro: a plouat cu apă și praf saharian peste praful gălățean taman de Ziua Mondială a spălătoriilor auto și a cratimei. Aidoma multor colegi de specie și de țară, unii gălățeni au sărbătorit prin muncă. Pentru câteva clipe sahariene, ei și-au amintit că au făcut și profesionala de scribi la seral și școala ajutătoare de șoferi, ocazie cu care și-au decorat parbrizul autoturismului cu inefabilul imperativ "SPALĂMĂ!"

Din reflex, inerție, snobism electoral și patriotism intelectual, Maricel Ciolacu le-a spus românilor din diaspora sahariană că îi așteaptă acasă, în România. Dacă nu cu ocazia ploilor acide de luna viitoare, măcar cu prilejul averselor ironice din iulie. În replică, drept-credincioșii pesedistici i-au luat prenumele domnului Ciolacu în deșert: "Ați făcut economia și țara praf! Vă mulțumim!"

Praful saharian i-a oferit doamnei Beatrist Malăr ocazia de a ieși în spațiul public, pentru a perora pe tema inutilității purtării măștii. Ne protejează masca de praful saharian, în contextul? Doamna Beatrist zice că nu. Prilej pentru pacientul și ursul din mine să-ntrebe retoric: doamna Beatrist, dacă masca nu ne protejează de particulele de praf și nisip de natură sahariană, cum reușește ea să ne apere de tentația de a ieși din casă ca să n-o salvăm pe bunica Scufiței Roșii sau pe mama domnului Ștefan cel Mare?! Si nu în ultimul rând, noi, cei cu basm bronșic, avem voie să ne facem doza doi de vaccin anti-praf saharian? Vă mulțumesc, asta-nsemnând mersic!

* Doi polițiști din Suceava au fost condamnați într-un proces de corupție care ucide. Aceștia sunt obligați să restituie până și brânza pe care au primit-o ca mită. Sau care ei au primito ca și mit-ă, nici ei nu-și dau seama exact. Sărmanii polițiști sunt bulversați. Până mai ieri, credeau că "a munci, pentru ca să iasă cașcavalul" este o metaforă, nicidecum o expresie peiorativă sau un eufemism.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1756 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 12:36

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 26 Aprilie 2024 09:26
    5.13.177.***
    Cand plantezi la conducere cozi de topor... pana si nisipul saharian se razvrateste: avem gaze de shist, energie electrica de o exportam dar noi o PLATIM la pret de 4x ca-n DE... si 5 ape cu 17 Ron MC... cu asa AVANTAJE... nu te mai spala nici toata apa din DUNARE! Radu Gyr iar a avut dreptate!
    0
    0
  • postat de Gigel
    Vineri, 26 Aprilie 2024 07:56
    5.13.144.***
    Asa e cand se exprima analfabetii, din pacate pe bunurile altora.
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro