ADMITERE la "Dunărea de Jos"/ 55 de LOCURI LIBERE la Inginerie

ADMITERE la "Dunărea de Jos"/ 55 de LOCURI LIBERE la Inginerie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 22 septembrie 2014, a început cea de-a treia sesiune de admitere, de această dată fără examen, la „Dunărea de Jos”, candidaţii având la dispoziţie 83 de locuri la buget.

Cele mai multe locuri rămase libere - 55, adică mai bine de jumătate, sunt la Facultatea de Inginerie, la patru dintre specializări. Astfel, la Inginerie Mecanică mai sunt 13 locuri la buget şi opt cu taxă, la Inginerie Industrială mai pot opta 14 absolvenţi pentru buget şi 37 pentru taxă, iar la Inginerie şi Management mai sunt patru locuri disponibile la buget şi cinci cu taxă. Cele mai multe locuri rămase sunt la Ingineria Mediului, unde sunt 24 de locuri la buget.

“Deşi crescut cererea de ingineri la nivel regional, interesul absolvenţilor de licee din Galaţi faţă de inginerie a scăzut. Noi avem în permanenţă angajatori care ne cer să le recomandăm absolvenţi, convenţii încheiate cu firme pentru practica desfăşurată în timpul facultăţii - în urma căreia studenţii noştri se angajează - şi burse atractive. Totodată, după medicină, ingineria este domeniul în care absolvenţii îşi găsesc cel mai repede un loc de muncă, atât în ţară cât şi în străinătate”, a explicat Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie.

Cei care aleg o specializare de Inginerie trebuie să se gândească la ceea se va întâmpla în peisajul economic peste patru ani când termină studiile de licenţă sau peste şase ani, când finalizează şi studiile masterale, a mai precizat Cătălin Fetecău.

Citit 1490 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.