În ATENŢIA părinţilor, profesorilor şi elevilor: Au fost făcute publice MANUALELE pentru clasa I şi a II-a

În ATENŢIA părinţilor, profesorilor şi elevilor: Au fost făcute publice MANUALELE pentru clasa I şi a II-a
Abecedarele noi nu se cunosc încă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministerul Educaţiei nu precizează când vor ajunge cărţile şcolare şi la elevi


Deşi ministrul Remus Pricopie anunţa că manualele noi pentru clasele I şi a II-a vor fi publicate pe site-ul www.manuale.edu.ro încă de pe data de 15 august, ele au apărut abia în cursul zilei de ieri pe platforma menţionată.

Cu întârziere de două luni faţă de calculele ministrului şi la o lună după începerea şcolii, învăţătorii, părinţii şi elevii pot, în sfârşit, vedea ce cuprind cele 28 de manuale selectate la licitaţia care s-a desfăşurat cu mult cântec, lăsându-se cu contestaţii la Comisia Naţională de Soluţionare a  Contestaţiilor, dar şi cu plângeri la DNA.

Astfel, cadrele didactice pot folosi deja la clasă manualele digitale disponibile până la achiziţionarea pachetului manual-print, a anunţat ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

CITEŞTE ŞI: Generaţia HAOSULUI în învăţământ/ ANUL ŞCOLAR începe FĂRĂ MANUALE la clasa I şi a II-a

Totodată se precizează că, în perioada 16 - 22 octombrie, cadrele didactice din învăţământul primar vor alege din oferta existentă, manualele adecvate nivelului de pregătire al clasei. Comenzile pentru manualele în format print şi digital vor fi făcute de către şcoli şi transmise inspectoratelor şcolare şi Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

Viabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani şcolari, cu condiţia reevaluării lor. Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilităţii acestora.

Abecedarul încă lipseşte

Singurele care lipsesc sunt manuale pentru disciplina „Comunicare în limba română”, clasa I, contestat de către unii ofertanţi participanţi la licitaţie, motiv pentru care Ministerul Educaţiei încă aşteaptă decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor. Între timp, se retipăresc abecedarele vechi, afacere care a mai scos din vistieria statului, pe degeaba, un milion de euro. 

Deşi 22 octombrie este data limită la care învăţătorii trebuie să trimită cererile pentru o editură sau alta, MEN nu precizează când vor ajunge în şcoli cărţile tipărite. Având în vedere că majoritatea editurilor sunt ocupate, în această perioadă, cu tipărirea afişelor electorale, e posibil ca manualele în format print să mai întârzie măcar o lună.

VEZI care sunt manualele pentru clasele I şi a II-a ==>> www.manuale.edu.ro

Citit 1586 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.