PREMIERĂ/ 15 universităţi de top din lume se bat pe elevii gălăţeni

PREMIERĂ/ 15 universităţi de top din lume se bat pe elevii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii români care învaţă în străinătate spun că la universităţile de peste hotare accentul se pune în special pe partea practică şi pe lucrul în echipă


Unul dintre puţinele bunuri de export pe care încă le mai are Galaţiul, excelenţa în învăţământ, a fost motivul pentru care 15 de universităţi de renume din Europa, dar şi de peste ocean, şi-au trimis miercuri reprezentanţii în oraşul nostru, pentru a participa la primul Târg Internaţional pentru Studii în Străinătate organizat până acum la Galaţi. Potrivit organizatorilor, aplicaţia online necesară pentru a participa la eveniment a fost completată de peste 700 de elevi şi studenţi gălăţeni.

Curioşi să vadă cu ce oferte vin la Galaţi universităţile de peste hotare, elevii au fost punctuali, instalându-se la uşa Hotelului Vega, încă de la ora 11,00.

Farmacia, căutată nu doar în ţară

Ciprian Constantinescu este elev în clasa a XI-a la Colegiul "Vasile Alecsandri". "Mi-ar plăcea în egală măsură să studiez în Anglia, în Danemarca sau în Olanda. Pentru că sunt interesat în mod special de chimie, vreau să urmez o facultate în domeniul farmaceutic", ne-a spus Ciprian.

Elevă tot în penultimul an de liceu, la Colegiul "Costache Negri", Coralia Tătaru este interesată să studieze medicina în Franţa. Din păcate pentru ea, nicio universitate din această ţară nu şi-a trimis, ieri, experţii la Galaţi.

Accent pe practică şi internshipuri

Olandezii de la Universitatea din Haga pentru Ştiinţe Aplicate au trimis la Galaţi şi doi studenţi români, pentru a mijloci mai uşor contactul cu elevii de aici. Ana Tănase şi Andrei Grigoraş studiază de trei ani Afacerile internaţionale la această universitate. Cei doi tineri spun că, pentru a putea învăţa în Olanda, au nevoie şi de sprijinul financiar al familiei. Totuşi, au optat să lucreze part-time încă din al treilea an.

"La Universitatea din Haga profesorii pun accent pe partea de practică, pe munca în echipă şi pe interactivitatea cursurilor. Nu ne-a venit deloc greu să ne adaptăm acolo, pentru că oamenii sunt foarte deschişi şi primitori. În curând vom pleca şi într-un schimb de experienţă de un semestru în Shanghai (China - n.r.)", ne-a spus Ana Tănase.

Marea Britanie, magnet pentru elevii români

Din spusele organizatorilor, universităţile din Marea Britanie sunt în topul preferinţelor elevilor gălăţeni. Un an de studiu costă aici între 6.000 şi 9.000 de euro, dar elevul poate face un împrumut pentru studii garantat de Guvern.

"În Olanda un an de studiu ajunge la cel mult 2.000 de euro, în vreme ce în Danemarca facultatea este gratuită pentru studenţii români", ne-a explicat Ana-Maria Papp, manager Departament universităţi în cadrul World Education Fair (WEF).

Pentru elevii care nu au putut participa la evenimentul de ieri, WEF a deschis şi un birou permanent la Galaţi, pe strada Brăilei nr. 171A.

CITEŞTE ŞI: ANALIZĂ VL/ INGINERIA gălăţeană MOARE odată cu INDUSTRIA

Citit 2963 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.