Procurorii spanioli au venit să ne înveţe cum să scăpăm de CORUPŢIE

Procurorii spanioli au venit să ne înveţe cum să scăpăm de CORUPŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Criminalitatea organizată şi corupţia, moduri de eradicare şi cooperarea internaţională în domeniu au fost temele de interes discutate la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale privind criminalitatea, organizată de Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Juriştilor din Spania şi România, Opus Lex.

Procurorii Manel Riera, Fernando Bermejo şi Carles Finana, primii trei specialişti din Spania pe crimă organizată şi corupţie, au vorbit astăzi celor prezenţi în Aula Magna despre marile cazuri de corupţie din Spania, dar şi despre criminalitatea organizată şi sistemul bancar.

"DNA e de inspiraţie spaniolă, iar între ţara noastră şi Spania sau Italia s-au semnat acorduri de colaborare, mai ales că în Spania există foarte mulţi conaţionali. Plecând de la o legislaţie comună – noul Cod Penal care a intrat în vigoare la noi de anul acesta şi care încearcă o corelare cu normele europene – ne-am adresat celor care au aplicat toate aceste proceduri înaintea noastră. Ne-am bucurat că în sală au fost reprezentanţi ai Poliţiei judeţene şi comunitare, poliţişti de la frontieră, procurori, avocaţi, reprezentanţi ai DIICOT, dar şi studenţi în ultimul an la drept sau masteranzi", a declarat prof. univ. dr. Florin Tudor, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Discuţiile au fost interactive – cei prezenţi au pus întrebări – astfel că la final practicienii noştri au plecat cu soluţii concrete de aplicare a legii.

Citit 1512 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 09:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.