DEFINITIVAT 2015: Profesorii au adoptat metode moderne de copiat

DEFINITIVAT 2015: Profesorii au adoptat metode moderne de copiat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O profesoară care susţinea examen la psihopedagogie specială a fost eliminată, joi, 9 iulie, din examenul de definitivat, care s-a desfăşurat la Şcoala Nr. 2. Femeia avea asupra sa un ceas performant, cu un minicomputer, pe care stocase mai multe informaţii care i-ar fi fost sursă de inspiraţie în redactarea lucrării.

"Pentru mine este o mare dezamăgire, întâmplător o cunoşteam şi sunt convinsă că ar fi reuşit să ia notă de trecere", spune inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai.

Aceasta susţine că, din cei 235 de candidaţi înscrişi, s-au retras din examen 62 (cu 50 la sută mai mulţi decât anul trecut), iar 16 nu s-au prezentat. Având în vedere că le trebuie minim nota 8,00 ca să fie consideraţi admişi şi că după trei încercări nereuşite nu mai au dreptul să se titularizeze în învăţământ, profesorii au preferat să plece fără să scrie nimic pe teze.

Profesorii au avut maturitatea să nu dea vina pe subiecte, dacă nu vor obţine notă de trecere, ci pe ei înşişi. "Subiectele au fost accesibile pentru cine a avut timp să înveţe!", spune franc o profesoară.

Unele cadre didactice s-au plâns de faptul că, deşi examenul a început la ora 10,00, au fost chemaţi în sală cu două ore mai devreme. "După două ore de stat degeaba, în căldură şi emoţii, e greu să-ţi mai dai cu părerea dacă ai scris ceea ce trebuie", spune nervos un profesor, în asentimentul colegilor.

Dascălii ne-au declarat că sunt nemulţumiţi de nota prea mare impusă de regulament, cerând să se revină la vremurile când definitivatul se promova cu 7,00.

Rezultatele se vor afişa marţi, 14 iulie, urmând ca până pe 15 iulie să se depună contestaţiile. Notele finale vor fi făcute publice pe 18 iulie.

Citit 7201 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Iulie 2015 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.