PRIMA ZI DE ŞCOALĂ, la CNVA - Diplomă de excelenţă pentru un olimpic la chimie (FOTO)

PRIMA ZI DE ŞCOALĂ, la CNVA - Diplomă de excelenţă pentru un olimpic la chimie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În prima zi de şcoală, emoţiile au stat la loc de cinste şi la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi, care ocupă locul cinci în topul celor mai bune licee din ţară. Instituţia a înregistrat până acum rezultate excepţionale la olimpiade, la evaluarea naţională, dar şi la bacalaureat, motiv pentru care evenimentul festiv a început cu un pod de flori al performanţei. Alături de cadrele didactice şi de elevi au fost inspectorul şcolar general adjunct Diamanta Bulai, fostul profesor de biologie al instituţiei, Iurie Novac, dar şi deputatul Florin Pâslaru. 

Cercetări în domeniul chimiei, la Cambridge

Una dintre cele mai mari realizări din ultima perioadă a adus-o Colegiului Vasile Alecsandri Robert Cristian Râclea (imaginea 8 în galeria foto). Tânărul are 17 ani, este în clasa a XII-a şi a câştigat deja medalia de aur la „Olimpiada Internaţională la Chimie”, desfăşurată acum câteva luni în Rusia. Olimpicul a revenit cu o medalie şi anul trecut, din Armenia.

„Anul trecut am obţinut medalia de argint la „Olimpiada Internaţională Mendeleev”, care s-a desfăşurat în Erevan, iar anul acesta m-am întors cu medalia de aur din Rusia. Încă din clasa a VII-a, de când am început să studiez chimia cu doamna profesoară Lidia Mânză, mi-am dat seama ce vreau să fac mai departe. După ce voi absolvi colegiul m-am gândit să-mi continuu activitatea în cercetări în domeniul chimiei. Cel mai probabil, voi aplica în străinătate, în Anglia, la Cambridge. Deşi există şi varianta de a rămâne în ţară, pentru că am cunoscut mulţi profesori universitari care m-au impresionat”, ne-a povestit Robert Râclea.

Trofeul „Bufniţa cu ochi albaştri” pentru performanţă

Impresionaţi de rezultatele lui Robert au fost şi cadrele didactice, în special directorul instituţiei, Vasile Ciuchină. Ca şi anul trecut, directorul a decis să ofere olimpicului o diplomă de excelenţă, dar şi trofeul „Bufniţa cu ochi albaştri”.

„Această diplomă se acordă elevului care a realizat cel mai strălucit rezultat în confruntările internaţionale. CNVA are două medalii de aur la chimie, una de argint la chimie şi două medalii de bronz la matematică. Dar mergând pe ideea de strălucire, am rămas totuşi la medalia de aur şi de argint, ambele obţinute de Robert Râclea. Ca şi anul trecut, diploma este însoţită de un trofeu: bufniţa cu ochi albaştri, aceasta fiind simbolul înţelepciunii şi al perseverenţei. Iar pentru că Robert a obţinut două medalii, îi vom da şi noi două bufniţe: una mai mare şi alta mai mică”,  a declarat Vasile Ciuchină,  directorul  celui mai prestigios colegiu din oraş.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 10776 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.