Idei bune din perioada comunistă. Să revină BIBLIOBUZUL!

Idei bune din perioada comunistă. Să revină BIBLIOBUZUL!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Câţi dintre noi ştim că la Galaţi a existat, în perioada comunistă, un bibliobuz? Adică un autobuz modificat special, care arăta ca o bibliotecă pe patru roţi.

Propun revenirea acestui bibliobuz, care fie să circule prin oraş pe anumite trasee, fie să stea câte 2-3 zile în cartierele oraşului (măcar în perioada 1 mai - 1 octombrie), astfel ca fiecare cetăţean să poată citi în linişte o carte. Investiţia nu ar fi mare, doar nişte rafturi pentru cărţi şi un autobuz de care SC Transurb SA se poate lipsi (atenţie, este nevoie de un autobuz cu podea joasă!). Totul este posibil printr-un parteneriat între Primărie, Biblioteca "V. A. Urechia", Biblioteca Franceză şi Transurb.

Ideea mi-a venit mai de mult, dar mi-am amintit-o recent, când am văzut că bibliobuzul este adorat în ţările occidentale, iar în România a fost deja introdus în Cluj-Napoca şi Alba-Iulia.

Puţină cultură nu strică nimănui, mai ales că în bibliobuz pot fi aduse cărţi pentru orice vârstă.

Ca locuri de amplasare, se pot alege centre comerciale, gen Continental, Micro 40, Piaţa din Micro 19, Piaţa din Micro 17, etc. sau chiar parcurile Rizer, CFR sau Viva.

În caz că se va dovedi un succes, biblioteca pe roţi poate să ajungă chiar la Tecuci sau în alte localităţi de pe raza judeţului.


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 2733 ori Ultima modificare Marți, 21 Iunie 2016 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.