Un panou a picat. Trăiască Dorel de Galaţi!

Un panou a picat. Trăiască Dorel de Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Panourile publicitare ar putea fi mutate de pe scuarul Brăilei pe trotuar *

După demolarea demonstrativă de la finele anului trecut a unui chioşc abandonat, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a trecut la o altă demonstraţie de forţă – demolarea a 3 panouri, cu presa ca spectator.

Panoul, plasat chiar în zona Tribunalului a fost demolat în cel mai pur stil românesc, de care şi Dorel ar fi fost mândru. Muncitorii purtau fesuri pe post de cască de protecţie şi tăiau cu aparatul de sudură, dar fără mască.

Pe sistemul „Hai, băieţi! Stai că pică!”, circulaţia a fost doar deviată pe un tronson, cel în dreptul căruia ar fi urmat să cadă panoul.

Dacă fierătania se răzgândea şi fenta autorităţile picând pe partea ailaltă, unde maşinile curgeau bară la bară, ieşea o nenorocire. Oricum Poliţia Rutieră supraveghea locul. Din fericire, panoul s-a prăbuşit corespunzător, cu o bubuitură năprasnică.

3 din  58

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a explicat că municipalitatea porneşte în această primăvară o adevărată ofensivă împotriva construcţiilor amplasate ilegal pe domeniul public.

Şi cum Direcţia de Urbanism a identificat 58 de panouri publicitare amplasate ilegal sau care nu au taxele achitate la Primărie, se va recurge la demolare.

După demolarea panoului de la Palatul de Justiţie, care făcea reclamă la mâncare pentru pisici, au urmat alte două panouri plasate tot pe Brăilei, în zona „Laura” şi „Stirex”.

„Panourile aparţin companiei SC New Age, care a avut până în prezent dispoziţie de demolare pentru şapte panouri, patru fiind deja desfiinţate de anul trecut. În acest caz, societatea nu a plătit chiria de doi ani, acumulând datorii în valoare de 30.000 de lei”.

„S-au întreprins demersurile legale pentru recuperarea datoriei. Pe măsură ce vor fi emise actele administrative, vor puse în practică dispoziţiile de demolare”, ne-a declarat viceprimarul.

Ciumacenco susţine că nu se vor amplasa alte panouri în locul celor demolate pe Brăilei. În schimb, cele existente, ar putea fi mutate pe trotuarul străzii Brăilei:

„Dorim ca principala arteră şi scuarul să fie cu iarbă, cu flori şi să nu mai fie panouri. Vom discuta cu posesorii panourilor pentru a le oferi alte locuri unde să le poată amplasa”.

„Sunt zone de pe Brăilei unde trotuarul este larg şi permite amplasarea panourilor”, spune vicele. 

Să aibă şi trecătorii de cine se împiedica.  În prezent, arhitectul-şef al oraşului, Florentina Iugan, doreşte să îmbunătăţească publicitatea stradală.

O soluţie ar fi, spune viceprimarul, amenajarea unor staţii pentru transport cu ajutorul firmelor de publicitate, care să-şi facă reclamă pe interior.

E greu de spus câte panouri sunt în oraş, cert este că anul trecut au fost desfiinţate peste 100.

Citit 1756 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.