Cum să furi un kilometru de cale ferată

Cum să furi un kilometru de cale ferată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se taie fierul şi se tocmesc şoferii de camion * Infracţiunea aduce atingere siguranţei naţionale *

Capace de canalizare? Demodate! Utilaje de pe la locomotive? Meschine!

Lucrând mai ceva ca mediul privat de afaceri, hoţii gălăţeni de fier au reuşit ieri dimineaţă să taie - în timp record şi fără să fie zăriţi - un kilometru de cale ferată în staţia industrială Cătuşa.

Telefonul fără fir a funcţionat din nou

„Am fost anunţaţi luni dimineaţă, prin 112, de către un cetăţean care a cerut insistent să vorbească cu jandarmii, că în staţia Cătuşa se pregăteşte un furt masiv de cale ferată”, a declarat ieri dimineaţă Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Ajunşi imediat la faţa locului, jandarmii au avut ce vedea – nu, nu pe hoţi, care se topiseră de pe strada Garofiţei după lansarea alarmei „Jandarmii” – un kilometru de cale ferată zăcea făcută bucăţi, tăiată cu autogen.

Animal distrus de greutate

Câteva bucăţi de şină fuseseră încărcate într-o căruţă şi duse spre cele două camioane care aşteptau la 500 de metri.

„Calul de-abia acum s-a ridicat, nici nu ne putem imagina cum a putut căra asemenea greutate”, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

În afara distanţei uriaşe dintre locul în care a fost tăiată calea ferată şi maşinile în care urma să fie încărcată, căruţa trebuia să coboare şi apoi să urce o porţiune abruptă.

Linia aparţine Combinatului

Purtătorul de cuvânt al administraţiei ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, a confirmat că este vorba despre un furt din proprietatea combinatului siderurgic gălăţean şi a precizat că linia respectivă era operaţională, dar nu a mai fost folosită de aproximativ un an, asta pentru că deservea Uzina Cocso-Chimică, închisă anul trecut, în luna iunie.

Acesta a adăugat că administraţia Combinatului oferă tot sprijinul oamenilor legii pentru ca aceştia să-i poată identifica şi prinde pe autorii furtului. (Tudor Neacşu)

Premieră

Cei doi şoferi de camion au fost singurele persoane care au mai fost găsite la locul faptei.

Angajaţi amândoi ai unei societăţi de fier vechi, pe care însă nu au divulgat-o, bărbaţii au recunoscut că au venit după ce li s-a solicitat acest lucru de către un anume Iţă.

Imensa pagubă în valoare de 48.000 de lei şi în greutate de 60 de tone a fost recuperată în totalitate, Poliţiei revenindu-i misiunea de a cerceta mai departe cazul şi a-i descoperi pe autorii infracţiunii.

Infracţiune care înseamnă mai mult decât o banală tentativă de furt calificat de fier, fiind o faptă care aduce atingere siguranţei naţionale, după cum a întărit şi Costin Barbu.

Citit 2184 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.