Galaţiul, sub stare de asediu

Galaţiul, sub stare de asediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După  26 de ore de muncă fără încetare, ieri, malul Dunării, în zona Portului, era de nerecunoscut pentru cei care nu au mai vizitat zona în ultima săptămână.

În afară de digul de beton, peste care s-au pus saci umpluţi cu nisip, între Palatul Navigaţiei şi Staţia de Pompare „13 Iunie”, s-au ridicat alţi parapeţi din saci cu nisip.  Aceştia au fost aşezaţi pentru a stopa infiltraţiile care s-au adunat în părculeţ. După aceşti saci, s-a mai montat ieri şi un dig experimental!

Ieri dimineaţă, linişte înfiorătoare; oamenii priveau cu îngrijorare apa, de pe mal, pentru că de două zile nu mai au voie să urce pe dig…

Pe Dunăre, spre Brăila, trecea un vapor imens, tractat de o şalupă; se făceau probe pentru vasul lucrat în Şantierul Naval. În condiţii normale, imaginea ar fi fost inedită. În condiţiile de ieri, când apa Dunării deja bătea digul, prezenţa imensului vas dădea fiori reci; aveai impresia că oricând apa din Dunăre se va revărsa, precum apa dintr-o cană plină în care bagi un ou… (FOTO 2). 

Pe străzi încă se mai vedeau mărturii ale muncii titanice depuse de militarii, jandarmii, lucrătorii ISU, muncitorii societăţilor de interes local şi oamenii simpli. (FOTO 3).

Autocarele aduceau şi luau „schimburi” de lucrători, mulţi  veniţi la Galaţi de la distanţă.

Pe strada Moruzzi, ieri dimineaţă, se lucra la umplerea ultimului capăt de hidrobaraj; muncitorii puneau toţi umărul, chit că unii umeri erau gradaţi, iar alţii nu (FOTO 4).   

Pe strada Păcii, apa scursă pe sub poarta sediului Electrica, se adunase la baza hidrobarajului ridicat luni (FOTO 5).

Citit 1640 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.