Eveniment cultural-caritabil, la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin"

Eveniment cultural-caritabil, la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Asociația "Help Ukrainians" din Galaţi vă invită, pe 11 aprilie, la un nou eveniment cultural, de această dată dedicat primăverii, care se va desfăşura în incinta Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin", începând cu ora 17,30.

Potrivit organizatorilor, acest eveniment este al doilea ce se desfăşoară în cadrul unui proiect care îi ajută pe copii și pe părinții lor să aprecieze cultura și să construiască legături mai puternice cu alte națiuni europene.

Acest proiect ajută la deblocarea darului fiecărui copil și încurajează perspectiva lor unică asupra frumuseții. Copiii cu vârsta de şase ani și peste sunt invitaţi să aleagă o activitate care le place și să ia parte timp de două luni la activități de dezvoltare. Cu îndrumare din partea experților adulți, copiii din comunitățile ucrainene și cele gazdă lucrează şi creează în diferite aspecte ale actului artistic: desen, fotografie, broderie, arte plastice, dans, cântat și muzică.

Creațiile lor sunt apoi expuse şi urmate de un concert de muzică clasică, unind adulți și copii din ambele comunități, gazdă și ucrainene, într-o atmosferă minunată. Se colectează donații pentru susținerea profesorilor locali de artă și a inițiativelor lor.

Profesorii noștri îi ajută pe copii să se exprime, să-și descopere talentele și perspectiva unică asupra frumuseții. Aceasta este o șansă pentru copii să creeze ceva frumos, să experimenteze succesul, să se simtă mândri de realizările lor și să primească admirația adulților.

La începutul anului, Asociaţia a realizat un proiect-pilot, care a inclus activități de desen, artizanat, fotografie și muzică

După o lună, participanții și-au prezentat lucrările la un concert de muzică clasică. A fost un succes, părinții au fost uimiți, iar vizitatorii nu voiau să plece.

Acum, sunteţi din nou invitaţi să veniți, împreună cu familia și prietenii, la un proiect cultural ce are ca scop susținerea copiilor. Seara va începe la ora 17,30 cu o expoziție de desene și fotografii realizate de copii, oferind oportunitatea de a socializa și discuta într-un cadru plăcut și relaxant.

La ora 18,15, vă așteaptă un program de muzică clasică pentru vioară, clarinet și pian, în colaborare cu muzicieni profesioniști: violonista Julia Belyanevich (foto), clarinetistul Gheorghe Constantinescu și pianista Ludmila Sokolova.

Pentru participare, înregistrarea online este obligatorie.

Linkul pentru înregistrare este: Spring Celebrating Event

Citit 925 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2024 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.