O antenă de pe un bloc din Galați a fost doborâtă de vânt. Vijelia a rupt copaci și un acoperiș

O antenă de pe un bloc din Galați a fost doborâtă de vânt. Vijelia a rupt copaci și un acoperiș
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Codul galben de vânt puternic anunțat și pentru zona Galațiului în cursul zilei de marți și-a arătat colții. O antenă de telefonie care a rezistat decenii pe blocul J8 din Micro 39 a fost ruptă de rafalele de vânt, prăbușindu-se peste un balcon de la etajul al patrulea. Din fericire, nu a fost smulsă de tot de la baza bine ancorată în structura planșeului și astfel nu a ajuns pe sol, unde ar fi putut provoca avarii grave sau pune în pericol oameni.

Martorii au sunat la 112, apelul fiind preluat de ISU Galați, care s-au deplasat la fața locului pentru a înlătura pericolul și a evalua pagubele, în vederea remedierii. Reamintim că județul Galați s-a aflat marți, 2 aprilie, sub Cod galben de vânt puternic. ANM a anunțat intensificări susținute ale vântului în toată țara, de până la 80 km/h, valorile înregistrate însă în zona montană ajungând chiar și la 110 km/h. 

Nu mai puțin de zece sesizări privind copaci doborâți sau crengi mari rupte au fost înregistrate până în acest moment la Primăria municipiului Galați, dar situația se poate schimba pentru că vântul continuă să bată cu putere. Nu au fost raportate cazuri persoane rănite, ci doar niște mașini avariate.

Cel mai grav caz, care a necesitat intervenția pompierilor, s-a înregistrat în IC FRimu. Un copac s-a rupt lângă un bloc de pe strada Basarabiei și a căzut peste o mașină. Chevroletul Aveo a fost distrus pe jumătate.

O altă misiune a pompierilor a fost în Micro 19, pe Oțelarilor. Mai multe elemente de construcție de pe un bloc s-au desprins la vânt și au căzut pe asfalt, punând în primejdie siguranța trecătorilor. 

Media

Citit 9223 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2024 19:37

2 comentarii

  • postat de Ghita
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 15:46
    92.180.8.***
    Semnal vrei să ai și în bloc sau pe câmp? Mă gândeam că vrei!
    2
    6
  • postat de Alexia
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 11:53
    136.226.199.***
    In primul rand de ce sunt amplasate pe blocurile de locuinte?
    Despre efectele nocive asupra sanatatii de ce nu spune nimeni nimic?
    9
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.