Începe dezinsecția în municipiul Galați

Începe dezinsecția în municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primăria municipiului Galați anunță că în perioada 5 aprilie – 31 mai 2024 se vor derula acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, prin intermediul Serviciului Public Ecosal.

Etapa I

Potrivit Primăriei, în perioada 5-8 aprilie 2024, cu ajutorul unui elicopter, în vecinătatea zonelor cu luciu de apă, se va interveni aerian cu larvicid biologic Vectobac WG destinat combaterii larvelor de țânțari.

În perioada 8-12 aprilie 2024, în intervalul orar 04,00 – 08,00, se va interveni la sol în vederea combaterii căpușelor și a insectelor zburătoare din: parcuri, Faleza Inferioară/Superioară, grădini și locuri de joacă, utilizându-se substanța Solfac Trio EC 140 NF - insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip atomizor.

Etapa a II-a

În perioada 15-30 aprilie 2024, în intervalul orar 22,00 – 06,00, se va interveni la sol în vederea combaterii insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanța Solfac Combi MAXX - insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip generator ULV și termonebulizator.

Etapa a III-a

În perioada 13-31 mai 2024, se va acționa pentru combaterea aviochimică a larvelor de țânțari și a insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanțele Vectobac WG și Solfac Trio EC 140 NF.

„Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii”, transmite Primăria Galați.

Citit 2381 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2024 20:03

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Joi, 11 Aprilie 2024 09:37
    89.137.225.***
    asta ar trebui sa inte la tzeapa zilei!...ne-am saturat....
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro