Procurorii pregătesc cătuşele pentru Boldea

Procurorii pregătesc cătuşele pentru Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

    • * Într-un interval de doar câteva ore, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare pentru Mihail Boldea a trecut pe la Parchetul General şi Ministerul Justiţiei, ajungând la Camera Deputaţilor * Astăzi la ora zece se întruneşte Comisia Juridică, deputaţii putând să voteze chiar astăzi *

 

Zvonurile care au circulat în ultimele două zile privind ridicarea imunităţii deputatului Mihai Boldea au devenit realitate. Ieri dimineaţă, procurorii DIICOT Galaţi au solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să întreprindă demersurile necesare pentru obţinerea avizului necesar percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării învinuitului Mihail Boldea.

Se putea discuta chiar luni

La ora 11,00, cererea era deja înregistrată la Parchetul General. La scurt timp, solicitarea a plecat de la instituţie către Ministerul Justiţiei. Aici, cererea care-l priveşte pe deputatul Boldea a zăbovit câteva ore. Abia în jurul orei 15,30, cererea a fost înregistrată la Camera Deputaţilor, asta după ce Biroul Permanent şi-a încheiat şedinţa programată pentru ieri.

La ora 16,30, Ion Oltean a dat citire în plen documentelor trimise de Ministerul Justiţiei, deşi problema nu era trecută pe ordinea de zi. Înainte de primirea solicitării, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat presei că va solicita întrunirea Biroului permanent şi a Comisiei Juridice imediat ce se va înregistra cererea.

Ieri-seară, Comisia Juridică nu s-a mai întrunit pentru a lua act de cererea privind ridicarea imunităţii lui Boldea, însă a fost convocată pentru astăzi, la ora 10.00. Dacă membrii Comisiei Juridice vor vota raportul, cererea va ajunge în plen. În cazul unui vot favorabil în plen, se poate da curs cererii procurorilor de reţinere şi, ulterior, de arestare preventivă a deputatului gălăţean.

Constituire de grup infracţional

În comunicatele DIICOT de vineri, singurele acuzaţii care se aduceau grupului din care face parte şi Mihail Boldea erau înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. În cererea trimisă astăzi la Parchetul General, procurorii gălăţeni au fost mult mai expliciţi în ceea ce priveşte acuzaţia care i se aduce lui Boldea: „Procurorii DIICOT efectuează cercetări faţă de Mihail Boldea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003 şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art. 215 al. 1, 2, 3 şi 5 Cod penal”, se arată în comunicatul instituţiei. Boldea este acuzat de procurori că a săvârşit fapte penale atât în perioada 2006-2010, cât şi în perioada 2010-2011, ulterior dobândirii calităţii de deputat în Parlamentul României. În aşteptarea răspunsului de la Camera Deputaţilor, procurorii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Citit 2897 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2012 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.