Săptămâna şi scandalul! Răfuială cu focuri de armă în centrul oraşului

Săptămâna şi scandalul! Răfuială cu focuri de armă în centrul oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Gălăţenii care au ieşit vineri seară din casă pentru a se răcori pe terasa de la Olympos au avut parte de acţiune ca în filme. În jurul orei 22,30, dintr-o maşină au coborât mai multe persoane care s-au îndreptat către una dintre mesele de pe terasă. Persoanele respective aveau un scop precis: să se răfuiască zdravăn cu cei care se aflau la masă. Cum scopul era stabilit şi părţile erau faţă în faţă a început scandalul. Una dintre persoanele coborâte din maşină a scos un pistol cu bile din buzunar şi a tras către rivalii de la masă. Imediat, gălăţenii care se aflau pe terasă au sunat la 112 şi au anunţat poliţia. La faţa locului s-a prezenta o echipă de poliţişti de la Secţia 1, dar ambele tabere implicate în conflict dispăruseră.

„La nivelul IPJ Galaţi s-a întocmit o echipă complexă, care efectuează cercetări pentru identificarea autorilor. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru uz de armă neletală supusă autorizării. Pentru a se face cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi distrugere este nevoie de plângerea prealabilă a părţilor vătămate”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cum nu mai aveau nici victimele, nici bătăuşii, dar aveau informaţia că s-a făcut uz de armă, poliţiştii au încercat să afle dacă există vreo persoană rănită. Astfel, organele de cercetare au luat legătura cu spitalele gălăţene pentru a afla dacă au internat sau au acordat îngrijiri medicale vreunei persoane împuşcate. Răspunsul a fost negativ, motiv pentru care se aşteaptă plângerile celor care au fost atacaţi vineri seară în plin centru.

Acesta este al doilea conflict petrecut la terasa Olympos. Primul a avut loc în urmă cu două săptămâni, în noaptea de 11 spre 12 august. În urma acelui conflict o persoană a ajuns la spital cu răni destul de grave, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi vătămare corporală gravă. Dacă în cazul primului conflict poliţiştii caută indicii pentru identificarea autorilor, în incidentul petrecut vineri seară cercul de suspecţi a fost deja stabilit.

Din păcate, oraşul nostru este marcat, în ultima vreme, în fiecare săptămână de câte un conflict major. Vă reamintim că şi săptămâna trecută un scandal a fost la un pas de a fi provocat la Clubul Divino, acesta fiind împiedicat doar datorită faptului că o echipă de poliţişti se afla la faţa locului,  misiunea lor fiind parte dintr-o acţiune amplă de menţinere a unui climat de siguranţă în zona discotecilor şi barurilor.

Citit 6863 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2012 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.