Românii, peste tot

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe Câmpul Românesc din Hamilton: Sala Mare a Centrului Cultural “Nae Ionescu” de la Câmpul Românesc din Hamilton, Canada, va găzdui duminica, 29 martie, începând cu ora 14:00, un banchet prin care Asociaţia Culturală Româna-Hamilton sărbătoreşte unirea Basarabiei cu România.

* Studenţii şi ambasadorul: Ambasadorul României în Marea Britanie, Excelenta Sa, Dr. Ion Jinga, se va întâlni luni, 16 martie 2009, la Oxford Brookes University, Gipsy Lane, OX3 0DS, Fuller Building, Room Fh109, cu studenţii români din Oxford.

* Ateliere de literatură în Elveţia: Eugene, scriitor român stabilit la Lausanne, dă viaţă în primăvara acestui an Atelierelor de literatură, în Studioul Bertola din localitatea elveţiana Nyon. Licenţiat al Facultăţii de litere din Lausanne (franceza, filozofie, istoria artei), preşedinte al Uniunii scriitorului din Elveţia între anii 2000 si 2002, Eugène, este autorul a peste 20 de cărţi şi piese de teatru. În 2008 a primit Premiul cititorilor RSR, pentru lucrarea sa "Valea tinereţii", în 2005 Premiul Fundaţiei vaudoise pentru creaţia artistică, iar în 1997 - Premiul La Chaux-de-Fonds. Atelierele se desfăşoară vineri, 20 martie, dar şi pe 3 şi 17 aprilie, între orele 15:00 si 18:30.

* Primăvara românească din Lille: Asociaţia culturală Printemps Roumain participă în perioada 20-21 martie la cea de-a cincea ediţie a Festivalului lingvistic din Lille, care va avea loc la Camera de Comerţ şi Industrie din Lille, Franţa.

* Din drag de teatru la Bruxelles: Grupul de români din Belgia care s-a alăturat proiectului de înfiinţare a unei trupe româneşti de teatru în această ţară se va întâlni duminică, 15 martie, de la ora 18:00, la sediul ICLI (Institut de comunicare). De asemenea, s-a constituit un mic grup pe yahoo, disponibil la adresa  http://groups.yahoo.com/group/TEATRU_ROMANESC_AMATOR_BRUXELLES/ pentru facilitate şi e-mailuri în sânul grupului.

* „Sara pe deal”, în interpretarea unui grup muzical german: Duo-ul german Tangotopia va susţine sâmbătă, 14 martie, la localul Zwerchkeller din localitatea germană Leonberg, cu începere de la ora 20:00, un recital intitulat „Sara pe deal”.

Citit 1019 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.