UPDATE / Patronii de la Beyler, acuzaţi de răpire şi şantaj. Au luat un prizonier pentru 50.000 de euro

UPDATE / Patronii de la Beyler, acuzaţi de răpire şi şantaj. Au luat un prizonier pentru 50.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 17.00 - Cei doi asociaţi ai firmei de tâmplărie au fost săltaţi marţi de mascaţi în urma unor descinderi făcute în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru că ar fi răpit şi lipsit de libertate un om de afaceri turc

Reglarea de conturi între cei trei oameni de afaceri de naţionalitate turcă s-ar fi petrecut, potrivit anchetatorilor, în luna februarie a anului 2011. Totul ar fi pornit, se pare, de la o serie de neînţelegeri legate de afaceri, Ahmet Hos şi Osman Hos, tată şi fiu şi asociaţi la SC Beyler SA, reproşându-i celui care avea să le devină victimă faptul că renunţase să mai achiziţioneze marfă de la firma lor. Divergenţelor contractuale li s-ar fi adăugat faptul că turcul, la rândul său om de afaceri în Galaţi, refuzase să le furnizeze celor doi şefi de la Beyler informaţii despre alţi conaţionali care desfăşurau activităţi economice în judeţ. Disensiunile au degenerat pe 21 februarie 2011, când cei doi asociaţi l-au ameninţat cu o armă pe cetăţeanul turc şi l-au imobilizat, transportându-l în subsolul unui imobil unde l-ar fi ţinut captiv. Acolo l-ar fi terorizat şi ameninţat cu moartea, cerându-i în schimb să facă rost de 50.000 de euro pentru răscumpărare.

„În cursul zilei de 22 februarie 2011, ca urmare a discuţiei dintre bărbatul imobilizat şi soţia acestuia, cea din urmă a retras 50.000 de euro dintr-o bancă, bani pe care i-a dus în judeţul Brăila, lăsându-i lângă o staţie de autobuz dezafectată, aşa cum primise indicaţii printr-un SMS”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Ulterior, asociaţii s-au gândit să plece cu tot cu prizonier spre Bucureşti, însă la jumătate drumului acesta a reuşit să evadeze, forţând portiera şi refugiindu-se într-un mijloc de transport în comun.

Descinderi pe urmele patronilor

În baza dosarului întocmit ca urmare a sesizării făcute, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, sprijiniţi de cei de la IGPR, au descins marţi în sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele celor doi suspecţi, situate în Bucureşti şi respectiv judeţul Ilfov. De acolo au fost ridicaţi atât Ahmed Hos şi Osman Hos, cât şi armele despre care se crede că au fost folosite la răpirea şi intimidarea afaceristului turc.

„În urma descinderilor, poliţiştii gălăţeni au ridicat un pistol cu glonţ, 18 cartuşe, două aparate cu electroşocuri şi un baston telescopic. Cei doi suspecţi au fost aduşi la sediul IPJ Galaţi pentru cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ahmet Hos şi Osman Hos mai sunt suspectaţi şi în legătură cu alte două fapte, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi înşelăciune. Asupra lor planează acuzaţia că, pe parcursul anului 2009, în calitate de administratori, au achiziţionat produse chimice, materiale de construcţie şi tichete de masă de la şase societăţi comerciale din Bucureşti, Galaţi şi Neamţ, pentru care au emis 11 file CEC în valoare de 1.057.565 lei, fără a avea disponibil în cont.


Au răpit un turc care face afaceri la Galaţi

Descinderi în această dimineaţă la sediul unei firme şi la mai multe locuinţe din judeţul Ilfov. Poliţiştii din cadrul IPJ Galaţi şi cei de la IGPR caută doi cetăţeni turci suspectaţi că ar fi lipsit de libertate ul alt cetăţean turc care avea afaceri în Galaţi. Percheziţiile sunt acum în derulare, suspecţii urmând a fi aduşi pentru audieri la Galaţi.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, cei doi sunt principalii suspecţi într-un caz de lipsire de libertate în mod ilegal. În fapt sunt suspectaţi că, la data de 21 februarie 2011, sub ameninţarea unui pistol, sunt suspectaţi că au imobilizat un alt cetăţean turc pe care l-au transportat în subsolul unui imobil, unde l-au ţinut legat.

Cei doi au încercat să afle informaţii cu privire la situaţia financiară a cetăţenilor turci ce derulează afaceri pe raza judeţului Galaţi. De asemenea, i-ar fi imputat victimei că ar fi încălcat o convenţie, nemailuând marfă de la o societate unde suspecţii erau asociaţi.

”Aceştia sunt suspectaţi că l-ar fi amenintat cu moartea prin împuşcare, arătându-i pistolul şi gloanţele pe care le aveau asupra lor, solicitându-i suma de 50.000 euro, contravaloarea răscumpărării. În cursul zilei de 22 februrarie 2011, ca urmare a discuţiei dintre bărbatul imobilizat şi soţia acestuia, cea din urmă a retras 50.000 de euro dintr-o bancă, bani pe care i-a dus în judeţul Brăila, lăsându-i lângă o staţie de autobuz dezafectată, aşa cum primise indicaţii printr-un SMS. La data data de 22 februarie 2011, în timp ce victima era transportată din Brăila spre Bucureşti, profitând de un moment de neatenţie al celor doi, a forţat portiera autoturismul în care era ţinută şi a reuşit să fugă într-un mijloc de transport în comun”, se arată în comunicat.

Citit 6882 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.