Dezvăluiri-şoc în motivarea Tribunalului / Prefectul Cătălin Emanoil Bocăneanu, înregistrat în timp ce făcea trafic de influenţă

Dezvăluiri-şoc în motivarea Tribunalului / Prefectul Cătălin Emanoil Bocăneanu, înregistrat în timp ce făcea trafic de influenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La celălalt capăt al firului se aflau, spun procurorii DNA, înalţi funcţionari din instituţiile statului, al căror nume nu a fost deocamdată făcut public


Dosarul de corupţie în care este implicat prefectul de Galaţi a plecat luni seară la Curtea de Apel, acolo unde se va judeca recursul în ceea ce priveşte mandatul de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a demnitarului.

Vă reamintim că procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au demarat joia trecută o amplă anchetă penală în privinţa mai multor angajaţi din aparatul administrativ, printre care şi prefectul Cătălin Emanoil Bocăneanu. Mascaţii au descins la locuinţa prefectului, dar au percheziţionat şi biroul acestuia, biroul consilierului Bogdan Topală, precum şi sediul Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanei.

Urmare a descinderilor, procurorii l-au reţinut pe Bocăneanu pentru 24 de ore, iar vineri noaptea judecătorii de la Tribunalul Galaţi au emis pe numele acestuia un mandat de arestare pe 29 de zile. În motivarea deciziei, magistraţii arată că la dosar sunt interceptări ale unor convorbiri telefonice, dar şi înregistrări ambientale şi imagini în care apar o serie de şefi de poliţie, directori de instituţii, dar şi directori din Combinat.

Judecătorii gălăţeni au arătat că la baza luării deciziei de arestare a stat şi faptul că acela care a săvârşit faptele penale a deţinut o funcţie importantă în stat. „Pe de altă parte, faptele săvârşite de inculpat prezintă un pericol social foarte mare, având în vedere şi faptul că, în calitatea sa de prefect al judeţului Galaţi, a încălcat legea, deşi misiunea sa era aceea de a veghea la respectarea ei”, arată magistraţii Tribunalului în motivarea lor.

Mai mult, judecătorii menţionează că Emanoil Bocăneanu nu-şi cunoştea atribuţiile prevăzute în fişa postului. ”Inculpatul, în scurta perioadă  în care a ocupat această funcţie, nu numai că nu a cunoscut atribuţiile pe care  trebuie să le îndeplinească  un demnitar în această poziţie, dar nu îi sunt cunoscute nici sarcinile şi obligaţiile  stabilite în ordinul sau fişa postului pentru funcţia deţinută, aspecte care au condus însă la implicarea inculpatului în activitatea  instituţiilor de stat şi private  din municipiul Galaţi, aducând grave şi importante prejudicii în special de ordin nepatrimonial”, arată judecătorii. Vom reveni cu amănunte.

Citit 3545 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2013 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.