Opt accidente pe timp de Sărbătoare

Opt accidente pe timp de Sărbătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Ideal ar fi să nu existe nici măcar un singur accident, nici măcar o singură persoană rănită”, remarcă Viorel Cojocaru, comisarul în cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi. Tot dânsul adaugă: „Aşa ceva este însă imposibil. Cu toate acestea, Galaţiul nu a fost unul dintre cele mai însângerate judeţe din ţară, pe perioada Sărbătorilor”.

Lovit mortal la Barcea

„Trei evenimente s-au produs în mediul rural (Valea Mărului, Măstăcani şi Barcea) şi cinci în urban – trei la Galaţi şi două la Tecuci, două dintre accidente fiind grave”, declară comisarul Cojocaru şi continuă: „Singurul eveniment în care o persoană şi-a pierdut viaţa s-a produs în ziua de Paşte, la ora 21,00, la Barcea: Marin Tonu, de 78 de ani a vrut să traverseze Drumul Naţional 25, dar nu s-a asigurat şi nici nu a traversat pe la trecerea de pietoni. Bătrânul a fost lovit de un Matiz GL 05 FSG, corect condus de Cătălin-Iulian Mândru, de 32 de ani. Omul a murit pe loc”.

Primul accident – vineri seara

Poliţia Rutieră a avut de lucru încă de vineri. Comisarul Cojocaru: „Aflat pe bulevardul Marea Unire, în dreptul curbei de la Grădina Botanică, Dănuţ Apostu, de 24 de ani, aflat la volanul unei Dacii GL 56 PED, a intrat în viteză în viraj, neputând să mai evite impactul cu Dacia  GL 01 PGR, condusă corect de Mugurel Mândru, de 21 de ani, care venea din sens opus. Primul şofer şi Mircea Lupică, pasager în cea de-a doua maşină, au fost uşor răniţi”.

Cu maşina în stâlp, pe Basarabiei

Nici a doua zi de Paşti nu a început tocmai bine: „Luni dimineaţă, la ora 4,20, Eugeniu Ceban, de 22 de ani, conducea un Renault Megane B 68 GUP pe strada Basarabiei. Şoferul nu a adaptat viteza la carosabilul umed, intrând cu maşina într-un stâlp de iluminat public. Conducătorul auto are fractură de umăr, iar cei doi pasageri din Megane sunt uşor răniţi”, spune comisarul.

Copiii uitaţi pe stradă

Putea fi o tragedie! La Măstăcani, o Dacie BZ 05 SLU, a lovit o fetiţă de opt ani care a vrut să traverseze în fugă Drumul Naţional 26.

Mai rău, la Tecuci, Cielo-ul GL 03 CVE, condus pe strada Alexandru Lascarov Moldoveanul, a intrat într-un grup de copii, care se jucau pe carosabil. Comisarul Cojocaru explică: „Şoferul a pierdut controlul volanului pe un carosabil acoperit cu pietriş. A fost lovită o fetiţă de 12, care este uşor rănită. Cel mai grav lucru este că şoferul a părăsit locul accidentului, el fiind identificat mai târziu”.

Fugă de la locul accidentului

Tot un şofer inconştient a părăsit şi la Galaţi locul accidentului: „Sâmbătă, la prânz, pe strada 1 Decembrie 1918, Ionel Manea, de 53 de ani conducea Dacia GL 90 MCN. Şoferul a făcut un viraj defectuos şi a lovit motoscuterul GL 80 PZS, corect condus de Tudorel Stamate, de 25 de ani. Şoferul a plecat de la locul accidentului”.

Poc! şi biciclistul căzu

Poate cel mai uşor accident petrecut în această perioadă s-a întâmplat la Tecuci, în ziua de Paşte: „Biciclistul Florin Manea, de 53 de ani, beat fiind, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe bicicletă”.

„Alt accident fără victime s-a produs la Valea Mărului, unde maşina GL 07 ANX a încercat să ocolească o groapă din carosabil, şoferul pierzând controlul volanului şi răsturnându-se în şanţ”.

Citit 1641 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.