Mâncarea (nu) face sărbătoarea!

Mâncarea (nu) face sărbătoarea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, în ciuda avertismentelor repetate ale medicilor, unii dintre gălăţeni nu s-au dat în lături de la înfulecat, de Paşti.

Încă o dată, tentaţia bucatelor de sezon a învins detaşat în faţa cumpătării, astfel că noaptea de Înviere a fost luminată nu doar de lumina sfântă adusă de la Biserica Învierii din Ierusalim, ci şi de sirenele ambulanţei.

Zeci de gălăţeni au avut nevoie de ajutorul medicului de gardă după ce fie au îngurgitat cantităţi respectabile de mâncare - de la grătar, până la drob, ouă sau cozonac, fie au dat pe gât pahare nenumărate de alcool de toate soiurile şi mărcile, fie amândouă deodată.

„Numărul cazurilor de colici renale şi biliare pentru care am fost solicitaţi să intervenim a crescut cu circa 20 la sută, în aceste zile, faţă de numărul de cazuri înregistrat în mod normal. Totuşi, nu putem spune că a fost o perioadă mai aglomerată decât cea similară, din anii trecuţi. Majoritatea pacienţilor aveau peste 30 de ani, bărbaţi şi femei, care exageraseră cu grătarul, pe care îl stropiseră din belşug şi cu alcool”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. 

Deh, o felie de cozonac, un calmant, altă felie de cozonac… Chiar dacă unii dintre  gălăţeni au uitat, lăcomia de orice fel e un păcat care, evident, se plăteşte.

Citit 581 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.