IMAGINI ȘOCANTE/ Maidanezii au sfâşiat sute de animale dintr-o fermă de lângă Galaţi (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

IMAGINI ȘOCANTE/ Maidanezii au sfâşiat sute de animale dintr-o fermă de lângă Galaţi (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Numai la cel mai recent atac, Lucian Ştiubei a rămas, într-o singură noapte, fără zeci de păsări


Considerat cartier al Galaţiului, cel puţin pe hârtie, Barboşiul s-a transformat în teren de vânătoare pentru haitele de câini comunitari, crescute la adăpostul gropii de gunoi. Atunci când resturile de mâncare lipsesc din groapa de gunoi sau din păduricea de pe lângă Siret, câinii comunitari se reorientează rapid şi atacă gospodăriile din zonă.

A simţit-o pe pielea lui Lucian Ştiubei, un om de afaceri care are la Barboşi o fermă întinsă pe 12 hectare. Într-o singură noapte a rămas fără zeci de păsări, după un raid al maidanezilor. "Am făcut adrese către toate autorităţile competente. Sincer, m-am cam săturat. Nu este pentru prima dată când păţesc acest lucru. În momentul în care câinii au atacat ferma, aici nu era decât un singur angajat. Norocul meu a fost că au sărit vecinii gardul, că altfel rămâneam fără niciun animal", a explicat acesta.

A fost ucis şi câinele de pază al fermei

De când şi-a cumpărat ferma, omul a rămas fără sute de păsări şi animale, pierdute în urma atacurilor haitelor de câini flămânzi. Culmea este că, după ultimul atac, autorităţile nu au venit să ridice cadavrele animalelor moarte, care zac şi acum, de mai bine de două săptămâni, într-un container. "Am făcut cereri să vină să le ia şi să le analizeze, pentru că eu nu am de unde să ştiu dacă acei câini erau turbaţi sau nu", a mai explicat fermierul. Nici valoarea pagubei nu ne-a putut-o spune proprietarul, aceasta urmând să fie stabilită, oficial, de autorităţile în drept.

Magnitudinea dezastrului de la fermă se poate vedea însă cu ochiul liber. Inclusiv unul dintre câinii de pază ai societăţii a fost sfâşiat de maidanezi. "Aşa l-am găsit de dimineaţa. Efectiv, nu avem nicio soluţie. S-au obişnuit. Sunt puternici, stau pe lângă groapa de gunoi, prin pădure, nici nu ştii de unde sar. Nu le mai este frică nici de maşini. Sar efectiv spre masca motorului", a explicat exasperat omul.

"Mă apăr cu ghioaga, pentru că altfel m-ar mânca"

Lucian Ştiubei nu este singurul care a avut de suferit de pe urma atacurilor. Pe aceeaşi stradă cu ferma, strada Ion Călugăru, locuieşte şi Natalia Dănilă. Bătrâna, în vârstă de 83 de ani, este o adevărată veterană a luptelor cu maidanezii. "Sunt răi, rup gardurile, intră în curţi, nu avem ce să le facem. Mă mai apăr cu câte o ghioagă, pentru că altfel m-ar mânca", a explicat femeia. "Duminica trecută, când mă întorceam de la biserică, vreo 20 de câini erau în mijlocul drumului. Eram cu o vecină şi de-abia am reuşit să ajung acasă", a mai spus aceasta.

"Plătim impozite de oraş, dar suntem lăsaţi de izbelişte, să ne mănânce câinii. Străzi nu avem, numai nişte şanţuri desfundate, canalizare nu avem, nu avem niciun beneficiu pentru impozitele pe care le plătim", a spus şi doamna Viorica, o altă locatară a străzii Ion Călugăru.

Cum, în acest moment, serviciul de ecarisaj al Ecosal este dotat cu o singură maşină, şansele ca această societate să le rezolve problema oamenilor din Barboşi sunt, practic, nule.

ATENȚIE! IMAGINI ȘOCANTE!

Citit 7999 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.