Sportul ca obligaţie de stat

Sportul ca obligaţie de stat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă taxă ar putea intra în casele românilor. După ce ne-am obişnuit deja să plătim Radiodifuziunea Română prin intemediul taxei radio-tv, geniile de la conducerea posturilor publice vin cu o nouă idee năstruşnică. Băieţii cu pricina vor ca statul să fie cel care să suporte costurile de transmisie ale Campionatelor Mondiale şi Europene de fotbal şi ale Jocurilor Olimpice.

Nu zic că nu-mi place sportul, ba din contră, dar parcă oamenii ăştia merg puţin cam departe. Iată cum sună propunerea venită de la TVR pentru modificarea legii de funcţionare a postului public. "Prin legea bugetară anuală se aprobă fondurile de la bugetul de stat, alocate Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achiziţionarea de echipamente şi piese de schimb radio şi televiziune, materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii specifice, precum şi, integral, fondurile necesare pentru utilizarea staţiilor de emisie, a radioreleelor şi a circuitelor video şi fonice, datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor; pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes naţional; pentru achitarea cotizaţiilor cuvenite organizaţiilor guvernamentale internaţionale; pentru organizarea şi difuzarea evenimentelor de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale, cu caracter cultural, artistic şi sportiv".

Mi se pare absolut anormal ca o instituţie publică, aşa cum este TVR să apeleze la banii noştri pentru a achiziţiona nişte producţii ce, în esenţă, aduc bani din publicitate. Aceste fapte contrazic tocmai economia de piaţă. Pe aceeaşi logică, un site de ştiri privat ar trebui să primească bani de la stat pentru computere, nu de alta, dar altfel nu are cum să-şi desfăşoare activitatea.

Citit 1798 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.