CÂINII din padocul Ecosal vor fi FILMAŢI zi şi noapte
Foto: Foto: Nicoleta Onofrei

CÂINII din padocul Ecosal vor fi FILMAŢI zi şi noapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Iubitorii de animale şi cei care vor să adopte la distanţă câini din padocul de pe strada Zimbrului, îi vor putea vedea zi şi noapte pe site-ul Ecosal


De săptămâna viitoare, câinii din padocul Ecosal, de pe strada Zimbrului, vor fi monitorizaţi prin camere web. Referatul de necesitate este deja făcut şi semnat, iar evaluarea cheltuielilor pentru achiziţionarea a şase camere, pentru montaj, reţelistică şi emiţătoare este undeva la 10.600 de lei, potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

„O parte din camere vor fi montate la interior, iar cealaltă parte la exterior. Vrem să transmitem on-line, pe site-ul nostru, 24 de ore din 24, astfel încât oricine este interesat să vadă cum sunt îngrijiţi câinii să poată avea acces. Consider că este o măsură normală mai ales pentru persoanele care vor să adopte la distanţă. Plus că deseori s-a întâmplat să avem probleme, în sensul că dimineaţă erau, de exemplu, douăzeci de câini, iar seara mai erau 15. Aşa putem şi noi controla mai bine totul”, ne-a declarat directorul.

Camerele web urmează să fie montate la mijlocul săptămânii viitoare, cel mai probabil miercuri.

Sesizări din Canada şi Italia

Măsura face parte dintr-un proiect mai vechi al directorului, însă procedura a fost grăbită şi de anumite sesizări ale unor ONG-uri din Canada, Italia şi România privind modul în care sunt îngrijiţi câinii şi transportaţi de la maşină până la padoc. Acestea au mai sesizat şi că li s-a interzis accesul în padoc.

„Mi-au transmis atât pe facebook, cât şi prin intermediul altor canale de socializare, mai multe poze cu câini care, spuneau ele, arată rău, cât şi cu modul în care sunt transportaţi câinii. Am fost de acord în legătură cu transportul câinilor, pentru că oamenii noştri transportau câinii ori de ceafă, ori cu crosa, când normal ar fi fost să fie transportaţi cu cuşca, apoi eliberaţi în padoc. În ceea ce priveşte câinii care arată rău, aceştia sunt bolnavi. Este normal să arate rău. În ceea priveşte accesul în padoc, respectivele doamne au vrut să intre în padoc în afara programului de funcţionare, undeva pe la 12.00 noaptea”, a completat directorul Ecosal.

Nereguli la registre

Serviciul Public Ecosal a atras iar atenţia Direcţiei Sanitar Veterinare prin faptul că registrele nu conţin toate datele privitoare la maidanezii capturaţi. „Şeful unui anumit echipaj nu prea a înţeles că, dincolo de tras cu puşca, trebuie să întocmească şi raportul pentru fiecare în parte, privind semnalmentele fiecăruia, dacă este boolnav sau nu, când a fost prins, etc. Şefa de secţie i-a atras atenţia, însă se pare că a trebuit să vină DSV să atragă atenţia. Acum s-a rezolvat problema”, ne-a mai spus şeful Ecosal.

Citit 2727 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iunie 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.