Contrabandiştii, "mirosiţi" la frontieră. Sute de ŢIGĂRI, CONFISCATE

Contrabandiştii, "mirosiţi" la frontieră. Sute de ŢIGĂRI, CONFISCATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român A. A., conducând un autoturism marca Volkswagen. Cu ajutorul câinelui de serviciu, specializat în detectarea produselor din tutun, oamenii legii au descoperit, ascunse într-un locaş special amenajat în plafonul pedalier dreapta al autoturismului, 5.460 de ţigări (273 de pachete) de diferite mărci. Ţigările, în valoare totală de 1.203 lei, şi autoturismul, în valoare de 11.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Mercedes confiscat pentru 66 de pachete de ţigări

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au solicitat inspectorilor vamali un control asupra unui autoturism marca Mercedes, condus de cetăţeanul român Scripcari D. În urma controlului, au fost descoperite, într-un locaş special, în zona filtrului de aer al autoturismului, 1.320 ţigări (66 de pachete), marca Marlboro, de provenienţă Republica Moldova. Având în vedere faptul că persoana în cauză a mai fost descoperită în ultimul an încercând să introducă ilegal ţigarete în România, poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal. De asemenea,  ţigările, în valoare de 581 de lei şi autoturismul, în valoare de 44.036 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Rezervor căptuşit cu ţigări moldoveneşti

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control în autoturismul marca Volvo, condus de cetăţeanul român Acciu D, care dorea să ajungă în ţară prin Punctul de Trecere Galaţi-rutier. În urma controlului, au fost descoperite, ascunse în rezervorul autoturismului, 6.000 de ţigări (300 de pachete), marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova. Ţigările, în valoare de 1.335 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de  8.000 de lei.

Contrabandist lăsat fără ţigări şi maşină

Pentru a valorifica o informaţie aflată în lucru, poliţiştii de frontieră gălăţeni au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi a bagajelor personale ale moldoveanului B. V. În urma controlului efectuat cu ajutorul câinelui de serviciu, specializat în detectarea produselor din tutun, au fost descoperite, ascunse în locaşuri special amenajate, în lonjeroanele şi pragurile autoturismului, 3.820 de ţigări (191 de pachete) marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova. Ţigările, în valoare totală de 842 lei şi autoturismul, în valoare de 13.218 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei.

Citit 1285 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.