Doi oameni au MURIT din cauza FRIGULUI

Doi oameni au MURIT din cauza FRIGULUI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi temperaturile din ultima perioadă nu au scăzut sub zero grade, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a confirmat primele două decese din cauza hipotermiei. În ambele situaţii a fost vorba despre persoane fără adăpost, consumatoare de alcool.

Primul caz a fost al unui bărbat în vârstă de 78 de ani, din localitatea Lungeşti. Acesta a fost găsit într-o casă în construcţie aflată pe raza localităţii Corod. Din păcate, medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l resuscita pe bărbat, fiind nevoiţi să-i declare decesul.

Al doilea caz este cel al unui gălăţean în vârstă de 54 de ani, care a fost preluat de o ambulanţă din scara unui bloc de pe strada Iasomiei, unde, cel mai probabil, se adăpostise. Acesta era sub influenţa băuturilor alcoolice şi prezenta o rană la cap. „Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a intervenit pentru un bărbat găsit în scara unui bloc din Micro 18. Acesta era aparent inconştient, în stare de ebrietate, şi s-a ales cu o rană la cap, după ce s-a împiedicat şi a căzut. A fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă”, ne-a declarat doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. În ciuda eforturilor depuse de medici, gălăţeanul a decedat, la o zi de la internare.

Doar şapte locuri libere la centrul Primăriei

În ambele cazuri s-a dispus efectuarea necropsiei, pentru a se stabili cauza decesului. „În urma efectuării necropsiei, am fost înştiinţaţi că se confirmă două decese prin hipotermie. Este vorba despre un bărbat din Lungeşti şi unul din Galaţi, ambii fără adăpost”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

La Centrul de cazare al persoanele fără adăpost al Primăriei Galaţi, acolo unde bărbatul de 54 de ani ar fi putut merge pentru a se caza, mai sunt doar şapte locuri libere. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, „numărul locurilor din centru poate fi suplimentat până la 120-130. Momentan sunt 93 de persoane în centru, dar, când situaţia o impune, pot fi cazaţi mai mulţi oameni fără adăpost”.

Citeşte şi: O gălăţeancă a fost găsită MOARTĂ ÎN CASĂ/ Vecinii spun că femeia A DECEDAT DIN CAUZA FRIGULUI

Citit 988 ori Ultima modificare Marți, 04 Noiembrie 2014 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.