Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver"/ Teatrul Ţăndărică a dat startul sărbătorii poveştilor

Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver"/ Teatrul Ţăndărică a dat startul sărbătorii poveştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astăzi - "Prinţul fericit", "Prinţesa Zulufina", "Aladin", "Clovnii" şi pantomimă cu Adrian Nour


Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver", unul dintre puţinele din ţară care şi-a păstrat de-a lungul timpului caracterul competiţional - aşa cum remarca, ieri, la deschiderea oficială, directorul Eduard Şişu - a avut în prima zi săli pline de copii la toate spectacolele, semn că sărbătoarea păpuşilor şi poveştilor este aşteptată la Galaţi cu sufletul la gură.

Cele mai frumoase şi mai inovatoare producţii vor fi premiate sâmbătă, 15 noiembrie, iar pentru ca acest lucru să fie posibil a fost desemnat şi un juriu exigent, dar şi cu drag de teatru de animaţie: Florica Ichim - cunoscut critic de teatru, redactor-şef al revistei "Teatrul azi", regizorul de talie internaţională Radu Dinulescu şi directorul Bibliotecii "V. A  Urechia" din Galaţi, Ilie Zanfir.

Doză mărită de iubire

Unul dintre cele mai aşteptate momente din festival este întotdeauna participarea Teatrului "Ţăndărică" din Bucureşti. Anul acesta, bucureştenii au venit cu "Prinţesa şi broscoiul", cunoscuta poveste despre prinţul fermecat de o vrăjitoare rea. Interesant este că regizorul Decebal Marin mută basmul într-un spaţiu oriental, cu atmosferă Zen. Prinţesa din poveste, prezentată în spectacol cam răzgâiată, se împrieteneşte cu broscoiul şi-i promite că-l va primi la palat, să mănânce cu ea din farfurie, să bea din acelaşi pahar şi să doarmă cu el în pat. De aici, regizorul exploatează o serie de momente comice, care au însufleţit sala. În final, fiecare personaj îşi primeşte porţia sa de iubire, chiar şi vrăjitoarea pe care împăratul o transformă într-o fiinţă bună, iertând-o pentru toate răutăţile. "Toate lucrurile se pot rezolva prin iubire", spune împăratul, ca o concluzie. "Şi dacă nu merge?", întreabă supuşii. "Măriţi doza!", vine amuzant şi vindecător răspunsul înţeleptului.

Programul de astăzi

Astăzi, de la 9,30, se reia, în Sala Mare, spectacolul „Prinţul fericit”, al Teatrului de Păpuşi din Iaşi. Ora 11,00 aduce, în Sala Studio, Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia, cu „Prinţesa Zulufina”. De la 13,30, în Sala Mare, Teatrul Municipal „Bacovia”, Secţia de Animaţie Bacău, ne propune o reîntâlnire cu „Aladin”. La ora 18,00, în Sala Studio, UNATC Bucureşti prezintă spectacolul „Clovnii”. De la 19,00, în Sala Mare, vom avea Compania Passepartout „Dan Puric” Bucureşti, cu spectacolul „Necuvinte” şi Adrian Nour.

Vezi programul întregului festival

Citit 1411 ori Ultima modificare Marți, 11 Noiembrie 2014 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.