În cazul în care va NINGE, stratul de zăpadă NU va depăşi la Galaţi trei centimetri

În cazul în care va NINGE, stratul de zăpadă NU va depăşi la Galaţi trei centimetri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A dat asigurări prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, care a precizat că autorităţile locale sunt pregătite să intervină, în cazul în care în judeţul nostru vor fi înregistrate ninsori. Cu toate acestea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a afirmat că nu se pune problema de intervenţia utilajelor grele, precum freze, întrucât stratul de zăpadă ar fi de unu până la trei centimetri.

„La nivelul Consiliului Judeţului sunt acum în stoc 26 de tone de sare şi 1.000 de tone de nisip, iar asocierea de firme care a câştigat licitaţia, formată din Lemacons şi Vega, are pregătite 62 de utilaje. Municipiul Galaţi are pregătite 1.700 de tone de antiderapant şi 58 de tone de clorură de calciu. Au în vedere să folosească 34 de utilaje utilaje proprii şi 129 de utilaje prin închiriere, licitaţia pentru închirierea acestora urmând să aibă loc pe 27 noiembrie. În caz că va fi nevoie va interveni cu utilaje ale Ecosal, probabil. La Drumuri Naţionale sunt 2.000 de tone de sare, 800 de tone de nisip şi au 14 utilaje cu care vor interveni. Nu va fi cazul de zăpadă la noi sau, dacă va fi, stratul va avea unu-trei centimetri, deci nu se pune problema de intervenţie cu utilaje grele, precum freze”, a declarat Dorin Otrocol.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, valabile până mâine la ora 12,00. Va ploua, în unele zone vor fi lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 de kilometri pe oră. Potrivit ANM, începând de duminică noapte, este posibil să ningă şi în sud, inclusiv în Capitală.

Citit 1724 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.