Adio, Furnalul 6! DEMOLĂRILE continuă în Combinat (VIDEO)

Adio, Furnalul 6! DEMOLĂRILE continuă în Combinat (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a continuat acţiunea de demolare a Furnalului 6, organizând, în cursul zilei de marţi, detonări controlate în zona de infrastructură, conform conducerii.

Furnalul 6 a fost dat în folosinţă în 1981, fiind la acel moment cel mai mare din sud-estul Europei, însă producţia s-a oprit în 1994, după producerea unei explozii de proporţii. În urma deflagraţiei respective, patru muncitori şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au suferit arsuri foarte grave. Cinci ani după explozia de la Furnalul 6, o altă explozie, de această dată la Furnalul 4, a răpit noi vieţi.

În ultimii doi ani, ArcelorMittal a decis demolarea altor două furnale depăşite fizic şi tehnologic - Furnalul 1, construit în 1968, şi Furnalul 2, construit în 1969, iar în februarie 2014 au început procedurile de demolare a Furnalului 6. Din totalul de şase furnale, câte au existat pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, în momentul de faţă nu mai funcţionează decât Furnalul 5, Furnalul 3 este ţinut de rezervă, iar numărul 4 este închis.

Furnalul 5, recent modernizat ca urmare a unei investiţii de 90 milioane euro, poate produce volumul de fontă necesar cerut de piaţă, la calitate ridicată, având costuri competitive şi parametri reduşi de poluare.

Citit 3136 ori Ultima modificare Marți, 25 Noiembrie 2014 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.