MAŞINI INCENDIATE şi ÎMPUŞCĂTURI în centrul oraşului. IATĂ cum a arătat Ziua Naţională la Galaţi (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

MAŞINI INCENDIATE şi ÎMPUŞCĂTURI în centrul oraşului. IATĂ cum a arătat Ziua Naţională la Galaţi (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii au avut parte de senzaţii tari şi au trăit la intensitate maximă momente desprinse parcă din filmele de acţiune


Aproximativ 2.000 de gălăţeni de toate vârstele, cu steaguri tricolore în mâini, au participat, luni, de Ziua Naţională a României, la ceremonia organizată de Instituţia Prefectului şi Garnizoana Galaţi pe esplanada din faţa Prefecturii. De departe, acţiunile de pe strada Domnească au fost preferatele publicului, dovadă şi numărul mare de participanţi. Şi nu este de mirare, întrucât, luni, când românii au sărbătorit 96 de ani de la Marea Unire, locuitorii de la malul Dunării au avut parte de un adevărat spectacol oferit de cei care veghează la siguranţa oamenilor şi la securitatea naţională.

Exerciţii demonstrative cu armament

După primirea onorului de către prefectul Dorin Otrocol şi intonarea imnului de stat al României, miile de gălăţeni au asistat cu sufletul la gură la câteva exerciţii demonstrative de intervenţie în situaţii speciale. Mai întâi, Grupa Antiteroristă din cadrul Jandarmeriei a prezentat un exerciţiu vizând o situaţie ipotetică de atac asupra unei maşini de transport valori, cu eliberarea ostaticilor, inclusiv coborârea în rapel de pe clădirea Prefecturii a unui jandarm, scenariu răsplătit de spectatori cu aplauze.

De asemenea, Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei a simulat un asalt asupra unui mijloc de transport în comun, în acţiune intrând şi echipa pirotehnică, împreună cu un câine specializat în detectare de explozibil. În cadrul acestor demonstraţii s-a folosit şi armamentul specific structurilor antiteroriste, precum pistoale mitralieră, puşti cu lunetă, petarde de exerciţiu şi petarde fumigene. Zgomotul extrem de puternic al acestora i-a făcut pe oameni să tresară, nu de puţine ori.

Citeşte şi: PATRIOTISMUL ia amploare şi la noi. GESTUL FĂCUT de tot mai mulţi gălăţeni (FOTO)

Seria exerciţiilor demonstrative a fost încheiată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu simularea unui grav accident rutier, provocat de o coliziune între două autoturisme, cu descarcerarea celor două victime şi acordarea ajutorului medical de către SMURD, urmat de stingerea unui incediu izbucnit din cauza scurgerilor de combustibil, dar provocat de aruncarea la întâmplare a unei ţigări.

În filmul de mai jos puteţi vedea un rezumat al acestor aplicaţii desfăşurate în faţa Prefecturii:

Video Mihai Angheluţă

 

De departe, cei mai fascinaţi de exerciţiile demonstrative au fost copiii. „Cel mai mult mi-a plăcut exerciţiul în care a luat foc maşina”, ne-a spus Alexandru, de şase ani, care a promis că va mai participa şi la alte manifestări organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. „Mie mi-au plăcut mult împuşcăturile. A fost ca în filme”, ne-a spus, entuziasmat, şi Sergiu.

Manifestările organizate în faţa Prefecturii s-au încheiat cu o defilare a militarilor, poliţiştilor, jandarmilor, reprezentanţilor ISU, precum şi cu o paradă a mijloacelor de intervenţie ale acestora, dar şi ale SRI. Gălăţenii au putut admira, printre altele, maşini de luptă blindate, autotransportoare amfibie blindate, dar şi aruncătoare tractate de autocamioane.

Să ne cinstim eroii şi ţara

Manifestările organizate pentru a marca Ziua Naţională a României au început, la ora 11,00, cu slujba de Te Deum oficiată la Catedrala Arhiepiscopală, de către Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, arhiepiscopul „Dunării de Jos”, împreună cu un sobor de preoţi. La slujba religioasă au participat, printre alţii, prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, deputaţii Victor Paul Dobre şi Mircea Toader, Nicuşor Ciumacenco, reprezentanţi ai Armatei, Jandarmeriei, Poliţiei şi ISU, vicepreşedintele CJ Marian Vicleanu, dar şi primarul Marius Stan, care însă a ajuns spre finalul slujbei religioase.

Citeşte şi: Depunerea de coroane, o datorie

Slujitorii altarului, alături de participanţii la ceremonie, s-au închinat Moaştelor Sfinţilor Brâncoveni, care au luat, ieri, drumul Capitalei, imediat după slujba religioasă, urmând a fi depuse la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti. Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a îndemnat pe reprezentanţii autorităţilor locale la unitate şi la săvârşirea a cât mai multor fapte bune în interesul comunităţii.

La Prefectură, şampanie în cinstea României

La scurt timp de la încheierea ceremoniei de pe esplanada Prefecturii, Dorin Otrocol, prefectul judeţului Galaţi, i-a invitat pe şefii structurilor deconcentrate şi militarizate, precum şi pe parlamentarii, consilierii municipali şi cei judeţeni, participanţi la manifestare, la un pahar de şampanie în Sala Mare a Prefecturii.

Citeşte şi: Zeci de gălăţeni au DEFILAT alături de militarii cu TORŢE (VIDEO)

 

Citit 5634 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.