Elicopterul SMURD, adăpostit în hangar la AVIASAN

Elicopterul SMURD, adăpostit în hangar la AVIASAN
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul lunii octombrie, existau promisiuni că hangarul pentru adăpostirea elicopterului SMURD va fi construit în curtea poliţiei de Frontieră, până la începutul iernii. Iarna a venit, iar construirea hangarului a rămas doar la stadiul de promisiune. Din fericire însă, aşa cum de altfel ne declara medicul Angel Trifan, la începutul lunii octombrie, s-a găsit o soluţie de rezervă. De două săptămâni, elicopterul SMURD Galaţi, care deserveşte cinci judeţe, a fost mutat, din curtea Poliţiei de Frontieră, la Aviasan. În hangarul de aici, atât aparatura medicală, cât şi cea a aparatului de zbor sunt în siguranţă, fiind protejate de temperaturile scăzute şi vremea nefavorabilă. „Au fost făcute investiţii de 30.000 de lei. Aceşti bani au fost daţi de Asociaţia SMURD, care i-a strâns prin bunăvoinţa populaţiei care a donat către asociaţie”, ne-a explicat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Cel mai probabil, elicopterul va rămâne în hangarul de la Aviasan până când va fi construit cel de la Poliţia de Frontieră. Este adevărat că nu se ştie când va fi construit acest nou hangar, mai ales că se aşteaptă promovarea unui proiect de hotărâre a Guvernului privind trecerea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea MAI în domeniul public al judeţului Galaţi şi în administrarea Consiliului Judeţului Galaţi. Se pare că, după ce la finalul lunii octombrie Consiliul Judeţului Galaţi a adoptat, în sfârşit, hotărârea în care să se menţioneze suprafaţa de teren ce va face obiectul transferului, documentaţia necesară a fost trimisă la Bucureşti. Aşadar, mingea a ajuns în terenul Guvernului, de unde se aşteaptă acum proiectul de hotărâre pentru a se mai face un pas către construirea hangarului.

Foto: Bogdan Codrescu

Citeşte şi: Galaţiul ar putea să PIARDĂ ELICOPTERUL SMURD/ Consilierii judeţeni îşi bat joc de o investiţie de 5,5 milioane de euro

Citit 1996 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.