ŞOFERI, echipaţi-vă maşinile! S-au dat primele AMENZI pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

ŞOFERI, echipaţi-vă maşinile! S-au dat primele AMENZI pentru lipsa cauciucurilor de iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima ninsoare, căzută în Galaţi spre sfârşitul săptămânii trecute, i-a luat prin surprindere pe mulţi conducători auto care nu şi-au echipat corespunzător autoturismele. Cu speranţa că iarna nu va veni atât de devreme sau, dacă va veni, precipitaţiile nu le vor pune tocmai lor probleme, unii conducători auto au riscat şi au ieşit în trafic cu cauciucuri de vară, deşi pe fondul temperaturilor scăzute carosabilul s-a acoperit cu gheaţă şi polei. Aşa s-a făcut că mulţi au ieşit în decor, sau chiar au provocat accidente, ceea ce le-a atras ceva necazuri financiare şoferilor neprevăzători.

"Numai la sfârşitul săptămânii, poliţiştii rutieri au depistat pe drumurile din judeţul şi municipiul Galaţi şase autoturisme neechipate corespunzător pentru iarnă. Conducătorii auto au primit amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte amendă şi au fost obligaţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Acestea le vor fi reţinute până la remedierea deficienţelor şi vor fi restituite, după ce proprietarii autoturismelor îşi vor dota maşinile cu cauciucuri de iarnă şi se vor prezenta la RAR pentru constatare", a explicat insp. Iulian Matei din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Şoferii sancţionaţi vor achita şi amenzile, cuprinse între 810 lei şi 1.800 de lei. Sumele nu sunt deloc mici, dacă e să luăm în considerare că un set de cauciucuri de iarnă la mâna a doua pleacă de la 400 de lei, în timp ce unul de anvelope noi porneşte de la 920 de lei.

Citeşte şi: PRIMA NINSOARE a creat probleme pe şosele: Galaţiul, transformat în patinoar

Citit 2496 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.