ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ cărate cu BARJELE din Ucraina şi Serbia

ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ cărate cu BARJELE din Ucraina şi Serbia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu lucrătorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 27 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa, Ialomiţa şi Brăila şi o percheziţie la bordul barjelor aflate în convoiul împingătorului "Konstantin Borisov" (sub pavilion ucrainean), care a fost oprit în dreptul Brăilei.

Scopul acţiunii a fost destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu ţigări. În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit şi confiscat 220.000 de ţigarete (11.000 de pachete) de contrabandă. Ţigările au fost descoperite atât pe navă (100.000 de ţigarete), cât şi de la domiciliile inculpaţilor (120.000 de ţigarete), aceştia urmând să le vândă pe teritoriul României.

Prinşi a doua oară

Anchetatorii susţin că afacerea a fost pusă pe picioare, începând din februarie 2014, de Nichita Ananie, Ionel Fluturaş, Pavlo Taray (cetăţean ucrainean) şi Costel Mustăţea. "Ţigările erau introduse în România din Ucraina sau Serbia, disimulate la bordul navelor, în timpul unor voiaje efectuate de acestea între porturile Izmail (Ucraina) şi Smederevo (Serbia), în timp ce navele tranzitau România”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Ulterior, în timp ce se realiza tranzitarea României, în zona în care fluviul Dunărea are regim de apă interioară, ţigările erau debarcate în ambarcaţiunile membrilor români, care ulterior le valorificau. Astfel, contrabandiştii au introdus în ţară peste 45.000 de pachete de ţigări.

Cetăţenii români care făceau parte din gruparea infracţională erau deja anchetaţi de procurorii gălăţeni. „La data de 31.07.2014 a fost efectuată o percheziţie la bordul barjei autopropulsate Ivano Frankovsk (sub pavilion ucrainean), comandată de inculpatul Sergii Chystiakov (cetăţean ucrainean), ocazie cu care a fost  ridicată o altă cantitate de ţigări ce urma a fi introdusă în România, în mod ilegal, destinată membrilor români ai aceluiaşi grup infracţional”, se mai precizează în comunicat.

În urma acţiunii, 25 de persoane au fost duse la audieri, iar cei patru lideri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor gălăţeni şi al poliţiştilor de frontieră gălăţeni şi brăileni.

Citeşte şi: Un marinar ucrainean, ACUZAT de contrabandă cu ţigări. Vezi unde avea ASCUNSĂ marfa!

Citit 2358 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.