Electrocentrale a CERUT în instanţă FALIMENTUL APATERM. Rămâne Galaţiul în FRIG?

Electrocentrale a CERUT în instanţă FALIMENTUL APATERM. Rămâne Galaţiul în FRIG?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De luni, parametrii de furnizare a aburului vor scădea drastic, până la punctul în care va fi posibilă doar încălzirea şcolilor


Răsturnare de situaţie în războiul căldurii de la Galaţi. Ieri, 9 decembrie, Electrocentrale a cerut instanţei constatarea falimentului Apaterm, din cauza faptului că aceasta din urmă nu şi-a respectat termenii stabiliţi în planul de reorganizare. Judecătorii se vor pronunţa asupra acestei cereri de-abia în şedinţa din data de 8 ianuarie 2015.

"Este inadmisibil ca noi, cei de la Electrocentrale, să cerem în fiecare zi banii pe care ni-i datorează Apaterm. Am încercat să ne aşezăm la masa negocierilor, am încercat să propunem un nou plan de reorganizare, însă din partea lor nu avem parte deloc de bunăvoinţă", a declarat Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, pentru "Viaţa liberă". Mai mult, potrivit aceleiaşi surse, cererea Electrocentrale se bazează pe faptul că Apaterm virează către societatea ce furnizează abur doar 30 de procente din încasările zilnice, în condiţiile în care ar trebui să vireze peste 60 de procente. "Nu mai avem ce face altceva, în afară de a cere falimentul", a mai spus Sinan Mustafa.

Pe de altă parte, Apaterm se apără prin vocea purtătorului de cuvânt Mihai Costache, care susţine că societatea pe care o reperezintă ar fi achitat absolut toate facturile emise de către Electrocentrale în ultimii doi ani. De altfel, potrivit acestuia, ieri nu sosise niciun document pe adresa Apaterm care să ateste această cerere. "Potrivit documentelor noastre, peste 60 la sută din încasări au ajuns la Electrocentrale. Mai mult, salariile în Apaterm au însumat, în primele zece luni ale anului, doar 14 procente din încasări, un procent mult mai mic decât cel pe care susţine Electrocentrale că l-am fi virat. În plus, în ultima lună nu s-au plătit salariile", a spus Mihai Costache.

Până la rezolvarea cererii de faliment a Apaterm, Galaţiul are probleme mult mai grave. Potrivit Electrocentrale, de luni parametrii de furnizare a aburului vor scădea drastic, până la punctul în care va fi posibilă doar încălzirea şcolilor, nicidecum a populaţiei. Practic, de luni, 15 decembrie, caloriferele gălăţenilor vor îngheţa definitiv, scenariu despre care "Viaţa liberă" a avertizat încă din vară.

Citeşte şi: AJUTORUL STATULUI îi lasă tot în FRIG pe gălăţeni

Citit 4519 ori Ultima modificare Marți, 09 Decembrie 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.