AVIZ ŞOFERILOR! Nu conduceţi după ce aţi BĂUT dacă vreţi să aveţi PERMIS şi după SĂRBĂTORI

AVIZ ŞOFERILOR! Nu conduceţi după ce aţi BĂUT dacă vreţi să aveţi PERMIS şi după SĂRBĂTORI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La finalul săptămânii, trei şoferi, care s-au urcat băuţi la volan, au fost prinşi în trafic, pe drumurile din judeţul Galaţi. Cu vârste cuprinse între 28 şi 40, şoferilor l-au fost probate alcoolemii în aerul respirat cu valori cuprinse între 0,50 şi 0,84 la mie. Fiecare dintre cei trei şoferi s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, dar, atrag atenţia poliţiştii, nu acesta este cel mai rău lucru care se poate întâmpla atunci când se urcă băuţi la volan.

Şoferii băuţi, predispuşi la accidente

Pentru că sărbătorile se apropie cu paşi repezi şi nu puţine sunt ocaziile în care veţi fi tentaţi să gustaţi măcar un pahar de băutură, poliţiştii rutieri îi avertizează pe cei care nu rezistă ispitei să lăse maşina acasă şi să opteze pentru alte mijloace de transport. Alcoolul, combinat cu oboseala, afectează grav stimulii vizuali şi auditivi şi afectează grav reflexele şi viteza de reacţie. Asta poate duce de multe ori la producerea accidentelor, ceea ce înseamnă că alţii pot suporta consecinţele ignoranţei celor care nu se pot abţine.

"Şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, dacă sunt depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie", argumentează cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Citeşte şi: Care sunt in iarna lui 2014 preturile pentru un set de anvelope de iarna

Citit 1234 ori Ultima modificare Luni, 15 Decembrie 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.