UPDATE/ Traficul feroviar, RESTRICŢIONAT în continuare din cauza viscolului

UPDATE/ Traficul feroviar, RESTRICŢIONAT în continuare din cauza viscolului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Mai multe trenuri anulate

CFR Călători informează că, din cauza condiţiilor meteo nefavorablie, pentru ziua de luni, 29 decembrie, au fost anulate şi următoarele trenuri:

• R 7574 Galaţi (plecare 15.40) - Mărăşeşti

• IR 1731 Braşov (plecare 16.33) - Galaţi

• R 7576 Galaţi (plecare 17.35) - Mărăşeşti

• R 7366 Galaţi (plecare 19.35) - Buzău

• R 7363 Buzău (plecare 18.00) - Galaţi

• R 7578 Galaţi (plecare 19.45) - Tecuci

Trenuri anulate şi marţi, 30 decembrie

CFR Călători informează că, din cauza condiţiilor meteo nefavorablie, următoarele trenuri sunt anulate şi marţi, 30 decembrie:

• R 7565 Mărăşeşti (plecare 03.11)- Galaţi

• IR 1857 Mărăşeşti (plecare 04.06) - Suceava Nord

• IR 1772 Galaţi (plecare 04.50) - Bucureşti Nord

• IR 1864 Galaţi (plecare 06.00) - Iaşi


UPDATE: CFR Călători informează că, din cauza condiţiilor meteo nefavorablie, nu vor circula astăzi, 29 decembrie, nici următoarele trenuri:

- IR 1865 Iaşi (plecare 18.30) – Galaţi

- IR 1775 Bucureşti Nord (plecare 18.25) – Galaţi

- IR 1776 Galaţi (plecare 17.30) – Bucureşti Nord

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA mai informează că traficul feroviar în jumătatea de sud a ţării se desfăşoară în condiţii deosebite din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt. La ora actuală nu există trenuri blocate în gări sau în linie curentă.

Călătorii din trenul IR 7373, oprit în linie curentă între staţiile Traian Sat şi Lacu Sărat, au fost deja preluaţi de trenul IR 1771 care va circula până la staţia finală Galaţi.

„În toată jumătatea de sud a ţării circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor. La această oră se patrulează cu pluguri pentru deszăpezire pe raza regionalelor Bucureşti, Constanţa şi Galaţi. Există posibilitatea restricţionării circulaţiei unor trenuri în timpul operaţiunilor de intervenţie pentru deszăpezirea liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri sau modificări în graficul de circulaţie. Această măsură este necesară pentru siguranţa călătorilor şi pentru evitarea blocajelor în linie curentă”, informează CFR Călători.

Compania recomandă pasagerilor ca înainte de călătorie să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.


UPDATE: Trenul IR Bucureşti – Galaţi şi-a reluat drumul spre Galaţi

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că începând cu ora 12.12 trenul Interregio 1771, care circulă pe relaţia Bucureşti - Galaţi, şi-a reluat circulaţia din staţia Făurei, unde a staţionat pe toată perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru deszăpezirea liniilor şi a macazurilor, astfel încât reluarea circulaţiei să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Acesta va prelua şi pasagerii din trenul R 7373 şi îşi va continua călătoria până în Galaţi, staţie de destinaţie. „La această oră se patrulează cu pluguri pentru deszăpezire pe raza regionalelor Bucureşti, Constanţa şi Galaţi. Întrucât există ïn continuare posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, se precizează în comunicatul CFR Călători.


UPDATE: Galaţiul IZOLAT de restul ţării şi pe calea ferată: TRENURI ANULATE din cauza nămeţilor

Nu mai circulă nici trenurile din Galaţi spre Tecuci şi Mărăşeşti

CFR Călători a lărgit lista trenurilor cu plecare din Galaţi sau spre Galaţi care, din cauza condiţiilor meteo nefavorablie, nu vor circula:

• R 7001 Bucureşti Nord (plecare 15.45) - Galaţi

• R 7571 Mărăşeşti (plecare 11.15)- Galaţi

• R 7588 Tecuci (plecare 15.13) - Mărăşeşti

• R 7573 Mărăşeşti (plecare 16.08) - Galaţi

• R 7572 Galaţi (plecare 14.25) - Mărăşeşti

• R 7575 Mărăşeşti (plecare 19.38) - Tecuci

• R 7364 Galaţi (plecare 15.20) - Buzău

• R 7374 Galaţi (plecare 16.50)- Făurei

De asemenea, CFR Călători informează că trenul R 7002 Galaţi (plecare 06.15) – Bucureşti Nord nu va circula nici marţi, 30 decembrie.


UPDATE: Acţiuni pentru deblocarea unor trenuri

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că pe raza regionalei Galaţi circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Două trenuri staţionează în acest moment şi anume: trenul Regio 7373 staţionează între Traian Sat – Lacu Sărat, aşteptând tractarea cu locomotivă Diesel, din cauza ruperii liniei de contact, şi trenul Interregio 1771 staţionează în staţia Făurei aşteptând curăţarea macazurilor pentru reluarea călătoriei în condiţii de siguranţă.

Trenurile Interregio 1732 şi Regio 7002, care au fost afectate de vremea nefavorabilă şi-au reluat circulaţia în condiţii de iarnă.

Operatorul naţional CFR Călători a anulat pe raza regionalelor Galaţi, Constanţa şi Bucureşti 23 de garnituri.


UPDATE: CFR Călători informează că, din cauza condiţiilor meteo nefavorablie, următoarele trenuri, cu plecare din Galaţi sau având ca destinaţie Galaţiul, nu vor circula astăzi - 29 decembrie 2014:

R 7372  Galaţi – Făurei

IR 1870 Galaţi – Constanţa

IR 1871 Constanţa – Galaţi

IR 1774 Galaţi – Bucureşti Nord

IR 1572 Galaţi – Bucureşti Nord

R 7377 Făurei – Galaţi

R 5105 Mărăşeşti – Galaţi

R 7362 Galaţi – Buzău

R 7361 Buzău – Galaţi

IR 1773 Bucureşti Nord – Galaţi


UPDATE: Trenul personal ce face legătura dintre Galaţi şi Făurei a rămas blocat în această dimineaţă între gările Traian Sat şi Lacu Sărat, din cauza faptului că zăpada căzută a rupt liniile de înaltă tensiune. Potrivit purtătorului de cuvânt al celor de la CFR, Oana Brânzan, o locomotivă Diesel a fost trimisă pentru a prelua respectiva garnitură.

De altfel, 23 de trenuri ce fac legătura între Bucureşti, Constanţa şi Galaţi au fost anulate în această dimineaţă. De asemenea, trenul 1771, ce face legătura între Bucureşti şi Galaţi a fost oprit în staţia Ruşeţu, pentru a se degaja linia. Acest tren a plecat din staţia Ruşeţu în urmă cu o oră.

Probleme sunt şi pe ruta Galaţi-Buzău, iar cei de la CFR susţin că vor face modificări în programul trenurilor în funcţie de vreme. (Liviu Ghinea)


Şapte trenuri Regio şi doua trenuri InterRegio au fost anulate, luni, pe secţiile feroviare Făurei - Galaţi, Galaţi - Constanţa şi Ploieşti - Urziceni, din cauza ninsorilor şi a viscolului, iar pe celelalte rute circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în condiţii de iarna, informează CFR Calatori.

"În judeţele aflate sub avertizări de Cod portocaliu şi Cod roşu - Prahova, Ialomiţa, Constanţa, şi respectiv Vrancea, Brăila şi Buzău - există posibilitatea modificării circulaţiei sau anularii unor trenuri, în special pe secţiile feroviare Făurei - Galaţi, Galaţi - Constanta şi Ploieşti - Urziceni" se precizează în comunicatul al companiei.

CFR Calatori sfătuieşte pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să se informeze la gările CFR cu privire la actualitatea mersului trenurilor pe rutele pe care intenţionează să se deplaseze.

„În situaţia în care pasagerii nu mai doresc să continue călătoria, ei vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro”, se precizează în comunicat.

Citeşte şi: UPDATE: Galaţiul, RUPT de Brăila şi Vrancea

Citit 3261 ori Ultima modificare Luni, 29 Decembrie 2014 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.