Eduard Curduman, gălăţeanul UCIS în Libia, s-a LUPTAT de copil cu DESTINUL

Eduard Curduman, gălăţeanul UCIS în Libia, s-a LUPTAT de copil cu DESTINUL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* I-a fost îndeplinită cea mai mare dorinţă, dar nu a mai apucat să se bucure de ea


Eduard Curduman, tânărul gălăţean care şi-a pierdut viaţa în urma atentatului din Libia, s-a luptat de mic cu un destin crud. El a fost abandonat de părinţii naturali, dar viaţa i-a surâs totuşi. A avut norocul să fie adoptat de familia Curduman. „A fost înfiat de mic. Abia după aceea, vărul meu şi soţia sa au reuşit să facă un copil. Era iubit de părinţi şi de fratele lui. A fost tare bun, un copil excepţional. Când a terminat liceul, a decis să se facă marinar, ca şi tatăl său”, ne-a povestit Marcela Grigoraş, verişoara lui Ilie Curduman.

Ilie Curduman i-a îndeplinit marea dorinţă şi a decis să îl ia pe Eduard pe mare. Nu avea de unde să ştie că acesta va fi însă şi ultimul său drum. „Eduard îşi dorea tare mult să plece pe mare. Anul trecut i s-a împlinit visul să plece cu tatăl său. Am aflat de moartea lui la televizor. Mi s-a tăiat respiraţia. E o mare nenorocire”, a completat Marcela Grigoraş.

„Era un băiat tare cuminte. L-am cunoscut pentru că a crescut aici pe stradă. Am înţeles că luna asta urmau să ajungă acasă. Mare păcat”, ne-a mai spus şi o vecină a familiei Curduman.

Întâlnire româno-libiană la MAE

Trupul lui Eduard va fi repatriat abia după ce nava pe care şi-a găsit sfârşitul va ajunge în Grecia. Nava se deplasează din Libia pentru a ajunge mâine după-amiază (n.r. miercuri) în Grecia. Aducem trupurile neînsufleţite aici, în Grecia, pentru ca autorităţile să facă o necropsie. Repatrierea se va face pe cheltuiala armatorului care deţine vasul bombardat.

Între timp, reprezentanţii Ministerului de Externe susţin că diplomaţi libieni au fost convocaţi la Ambasada din Bucureşti. „MAE a invitat Ambasada Libiei la Bucureşti la discuţii cu privire la tot ansamblul acestui eveniment. După discuţiile cu reprezentanţii Libiei, autorităţile române vor hotărî dacă vor cere o anchetă internaţională, aşa cum a făcut Grecia”, a declarat Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular din MAE.

Citeşte şi: TRAGEDIE/ Un gălăţean A MURIT în Libia, după ce un petrolier a fost BOMBARDAT de un avion militar

Citit 4193 ori Ultima modificare Marți, 06 Ianuarie 2015 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.