IARNA LA GALAŢI/ Sporturi extreme pe GHEAŢĂ pentru şoferi şi pietoni (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

IARNA LA GALAŢI/ Sporturi extreme pe GHEAŢĂ pentru şoferi şi pietoni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În a unsprezecea zi după ninsoare, străzile secundare sunt transformate în patinoar, iar intersecţiile au munţi de zăpadă


Iarna nu-i ca vara. Aceasta este sintagma folosită, şi nu doar de cetăţeni, de fiecare dată când ninge şi autorităţile sunt depăşite de situaţie. Dar, iarna nu-i ca vara nici după zece zile de la ultima ninsoare. Trotuarele sunt încă pline de zăpadă sau de gheaţă, iar străzile secundare din oraş mai au de aşteptat până vor putea fi iarăşi curate. La capitolul trotuare, trebuie să recunoaştem, nici cetăţenii nu şi-au dat interesul.

În unele zone, în afară de o mică alee făcută fie prin bătătorirea zăpezii de către trecători, fie chiar de cei de la Ecosal, zăpada tronează pe lângă gardurile unor case sau chiar pe lângă blocuri, pietonii fiind obligaţi să circule pe carosabil.

Străzile principale au avut prioritate

Toate străzile principale din oraş au fost curăţate, iar maşinile pot circula în voie. Nu acelaşi lucru se poate spune însă de străzile secundare, care sunt pline de dâmburi de gheaţă sau de zăpadă frământată. O plimbare pe câteva dintre aceste străzi poate fi considerată sport extrem. Un sport extrem destul de costisitor pentru şoferii, care vor fi obligaţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi repara maşinile.

„Vom ajunge şi pe străzile secundare. Când temperaturile vor fi cu plus vom arunca şi cu sare pentru a se dezgheţa”, ne-a explicat Ionuţ Pucheanu, directorul Ecosal.

Până la urcarea mercurului din termometre peste zero grade, în spate la Hotel "Moldova" am găsit gălăţeni care s-au decis să-şi cumpere singuri sare şi să arunce pe carosabil.

Zăpada aşteaptă să fie ridicată

În multe zone din oraş şi-au făcut apariţia deja celebrii munţi de zăpadă. Unii dintre ei tronează chiar în mijlocul intersecţiilor, spre disperarea şoferilor. „Zăpada a fost adunată pentru a fi ridicată şi transportată. Până acum am cărat 18.000 de tone de zăpadă la Sala Sporturilor şi la Plaja Dunărea. Mai ducem încă la Sala Sporturilor şi apoi vom căra şi în parcarea de la Danubius, dar nu o putem cără pe toată”, ne-a explicat directorul Ecosal.

Sperăm ca temperaturile să crească în următoarele zile astfel încât cei de la Ecosal să aibă o mână de ajutor şi de la soare. Deşi, dacă soarele va ajuta prea mult, cu siguranţă, Galaţiul se va transforma într-o Veneţie inundată.

 

 

Citeşte şi: DESZĂPEZIRE cu BULDOEXCAVATOARE în cartiere, la mai bine de o săptămână de la NINSOARE

Citit 3309 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.