Ţevile de la UPU au picat testul îngheţului, la câteva luni de la RENOVARE
Foto: Angajaţii spitalului înlocuiau joi, 8 ianuarie, plăcile de rigips de la tavanul afectat (Foto Mariana Constandache)

Ţevile de la UPU au picat testul îngheţului, la câteva luni de la RENOVARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La instalaţia de încălzire a Unităţii de Primire Urgenţe de la Judeţean, recent renovată, au apărut fisuri din cauza temperaturilor scăzute * Conducerea unităţii va cere expertizarea lucrării


Temperaturile extrem de scăzute din ultimele săptămâni au constituit testul suprem pentru unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi, aflată, de mai bine de un an, într-un amplu proces de renovare. Pavilionul nou, construit în urmă cu circa zece ani, a fost primul renovat, dar nici nu au apucat beneficiarii să facă recepţia lucrării că primele fisuri au şi apărut, la instalaţia de încălzire care traversează tavanul unităţii.

"Problema care a apărut în urma îngheţului de la sfârşitul lunii decembrie a fost pe instalaţia de încălzire, care s-a fisurat şi s-a produs o scurgere de agent termic. Am luat legătura cu cei care execută lucrarea la UPU, firma Menarom Pec. Au remediat-o şi acum finalizează această reparaţie", a explicat, joi, Marian Vicleanu, vicepreşedintele CJ Galaţi.

Chichiţa care a produs o pată mare şi inestetică pe tavanul unuia dintre coridoare este o palmă nu doar pe obrazul finanţatorului şi implicit al beneficiarului, în speţă Spitalul de Urgenţă, ci şi pe el al miilor de pacienţi care pe perioada lucrărilor au fost supuşi unui calvar veritabil din cauza restrângerii spaţiului aferent primirii, investigării şi asistenţei medicale.

Se aşteaptă un verdict de la Inspectoratul în Construcţii

Autorităţile aflate în mijlocul derulări acestei investiţii de modernizare spun acum că vor analiza situaţia şi, dacă va fi nevoie, vor solicita părerea unor terţi care să le spună dacă la mijloc a fost vorba de vreun viciu de construcţie la instalaţia care ar fi trebuit să reziste la temperaturi foarte scăzute sau a fost vorba de factori neprevăzuţi.

"Va trebui să cerem o expertiză tehnică pentru determinarea cauzei. Probabil că vom solicita  Inspectoratul în Construcţii să ne spună dacă într-adevăr e vorba de vreun viciu. E bine ca un organism neutru de specialitate să îşi spună părerea. Dacă e de calitate proastă, va răspunde constructorul", a declarat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Investiţii de un milion de lei

Conform vicepreşedintelui CJ Marian Vicleanu, valoarea de până acum a investiţiei se ridică la un milion de lei. Este vorba despre valoare a lucrărilor care s-au făcut în prima etapă a proiectului, care va trebui finalizată luna aceasta.

"În decembrie s-a întocmit un proces verbal de terminare parţială a lucrărilor, urmând să remedieze ce s-a stabilit. În această lună vom încheia procesul verbal final de terminare a lucrărilor pentru prima parte a acestei investiţii. Luni, la spitalul judeţean vom face o analiză cu executantul acestei lucrări şi cu beneficiarul cu privire la partea a doua a investiţiei, ca până în luna martie să finalizăm şi a cea de-a doua zonă de la Urgenţe", explică Marian Vicleanu. 

Următorii paşi pe lista de lucrări, care vor continua în momentul alocării banilor de către Consiliul Judeţean, vor fi reprezentaţi de construirea unei copertine la garajul de la UPU, unde ambulanţele înalte nu pot pătrunde şi de reluarea lucrărilor la pavilionul de la Urgenţele vechi, unde se are în vedere recompartimentarea şi crearea unor noi căi de acces.

Citit 1440 ori Ultima modificare Joi, 08 Ianuarie 2015 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.