PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, Klaus Iohannis, participă la MARŞUL SOLIDARITĂŢII de la Paris, alături de LIDERII EUROPEI

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, Klaus Iohannis, participă la MARŞUL SOLIDARITĂŢII de la Paris, alături de LIDERII EUROPEI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa duminică, 11 ianuarie, alături de cei mai importanţi lideri ai Europei, la „Marşul solidarităţii”, organizat la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franţei. La eveniment vor fi prezenţi cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, cel spaniol Mariano Rajoy, al Italiei Matteo Renzi, dar şi cel ucrainean Petro Poroşenko. Nu vor lipsi nici preşedintele şi premierul Franţei, nici preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Aşa cum am anunţat, voi participa la marşul de solidaritate organizat duminică la Paris după atacul care a vizat revista «Charlie Hebdo». Invitaţia a fost lansată de preşedintele francez François Hollande.

În faţa atacurilor barbare care au avut loc în Franţa, Europa şi întreaga lume liberă îşi arată unitatea şi solidaritatea. Gândurile şi inimile noastre au fost alături de cetăţenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezenţa alături de ceilalţi şefi de stat şi de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinţei de implicare a României în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel.

Prin participarea la acest marş împotriva urii şi a violenţei condamnăm nu doar atacurile asupra redacţiei săptămânalului «Charlie Hebdo», ci şi antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris”, este mesajul lui Iohannis pe care Administraţia Prezidenţială l-a transmis.

Reacţia lui Ponta

Potrivit Mediafax, premierul României, Victor Ponta explică într-o postare pe contul său de Facebook de ce nu va fi prezent la Marşul Solidarităţii. „Salut faptul că România va fi reprezentată la cel mai înalt nivel (prin Preşedintele Iohannis) mâine la Marşul Solidarităţii de la Paris. Suntem alături de familiile victimelor, de poporul francez, de toţi cei care cred în valorile noastre fundamentale. (pentru cei care mi-au cerut opinia referitor la participare - era foarte rău să nu fie nimeni din România mâine la Paris; din moment ce merge preşedintele, prea mulţi reprezentanţi ar fi fost un pic nefiresc)”.

Citit 1152 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.