Omul de afaceri gălăţean Gruia Stoica a fost condamnat la închisoare cu executare

Omul de afaceri gălăţean Gruia Stoica a fost condamnat la închisoare cu executare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), judecat pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia, a fost condamnat, joi, 5 martie, de Curtea de Apel Ploieşti, la patru ani de închisoare cu executare, a relatat tvr.ro. Sentinţa nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, Gruia Stoica (născut la Toflea, judeţul Galaţi) i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia. Doru Boştină a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Fostul director al CFR Marfă, Dragoş Drăghici, a făcut un atac cerebral şi a murit cu o zi înainte de reţinerea lui Gruia Stoica, la începutul acestui an.

Gruia Stoica a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii ianuarie, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă şi a cerut, de mai multe ori, să fie judecat în libertate. La mijlocul lunii februarie, el a fost trimis în judecată sub acuzaţia de cumpărare de influenţă.

Citit 1537 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2015 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.