Studenta la Medicină Vasilica Dediu a murit

Studenta la Medicină Vasilica Dediu a murit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenta la Medicină Vasilica Dediu a murit duminică dimineață. Tânără de 24 de ani şi-a găsit sfârşitul la București, după o lungă perioadă de suferință. 

Reamintim că din spusele colegilor, fata a început să se simtă brusc rău în ziua de 23 februarie, intrând mai apoi în comă. Examinarea efectuată la computerul tomograf a scos la iveală că Vasilica Dediu avea o hemoragie cerebrală. A fost transferată în aceeaşi zi la Spitalul „Bagdasar Arseni” unde, deşi a fost operată imediat, medicii au stabilit că se află în comă profundă, stadiu premergător morţii clinice.

Pe pagina de Facebook a prietenelor fetei a apărut duminică un mesaj: „Într-o zi cu soare, cu miros de primăvară și înconjurată de cele mai frumoase flori… Lica a decis să ne vegheze de acolo de sus… Este o lecție de viață pentru noi toți… Dumnezeu să te odihnească în pace suflet drag și frumos! Vă vom anunța în decursul zilei de mâine detalii legate de înmormântare! Mulțumim pentru tot sprijinul și înțelegerea de care ați dat dovadă!”.

Vasilica Dediu era studentă în anul VI la Facultatea de Medicină când au început problemele de sănătate. În iarna lui 2014 s-a internat la Spitalul Judeţean cu câteva simptome care nu puneau mari probleme: simple dureri abdominale şi o stare generală alterată.

După o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea lichidului peritoneal şi extirparea unui chist ovarian - fără efectuarea unei biopsii -  făcută de medicii de la Spitalul Judeţean, fata a început să se simtă tot mai rău. A fost transferată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi unde s-au probat mai multe variante de diagnostic: colagenoză, boală Crohn, boala Wilson, tuberculoză intestinală. După trei săptămâni de internare, doctorii au decis transferul la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", pentru că între timp căpătase şi o infecţie cu Clostrydium. Aici a fost suspectată de lupus, diagnostic ulterior infirmat. Alte două săptămâni de chin şi analize în van se finalizează cu un nou transfer, de data asta la "Fundeni".

Destinul tragic al Licăi, precum şi insuficienta abilitate a sistemului românesc de sănătate pentru a identifica la timp cauzele suferinţei ei ne-au impresionat pe toţi. "Viaţa liberă" transmite condoleanţe familiei.

Citit 17459 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2015 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.