Trei unităţi de învăţământ, distruse de cutremur. Filmul reacţiei de cod roşu, la Galaţi

Trei unităţi de învăţământ, distruse de cutremur. Filmul reacţiei de cod roşu, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cod Roşu instituit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la două şcoli şi un liceu din Galaţi. Pe tema „Gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui seism major”, elevii şcolilor 17 şi 29, dar şi cei de la Liceul Economic, au fost angrenaţi într-un exerciţiu tactic alături de forţele de salvare.

Totul s-a desfăşurat pe baza unui plan de acţiune conform căruia în urma unui cutremur major, urmat de două replici, şcolile 17, 29 şi Liceul Economic s-au prăbuşit parţial. Numeroase apeluri la 112 anunţau că mai mulţi elevi şi profesori au nevoie de ajutor, fiind accidentaţi sau surprinşi sub dărmături.

Pentru reuşita exerciţiului a fost nevoie de implicarea mai multor instituţii. Astfel, elevii i-au văzut în acţiune pe cei de la ISU, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, SVSU, IJP, Poliţia Locală, IJJ Galaţi, Garnizoana Galaţi, SAJ Galaţi, UPU-SMURD, Distrigaz SA şi Electrica SA.


CITEŞTE ŞI: Mii de gălăţeni sunt în PERICOL! Un CUTREMUR ar pune la pământ SUTE DE CLĂDIRI. LISTA imobilelor cu BULINĂ ROŞIE

Citit 1415 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.