BATJOCURĂ la tejghea în Piaţa din Micro 17. Reacţia clienţilor la DESCINDEREA POLIŢIEI în mai multe MAGAZINE

BATJOCURĂ la tejghea în Piaţa din Micro 17. Reacţia clienţilor la DESCINDEREA POLIŢIEI în mai multe MAGAZINE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zarvă mare, miercuri dimineaţă, 8 aprilie, în Piaţa din Micro 17, la o oră când sute de gălăţeni ieşiseră să-şi facă cumpărăturile obişnuite ori târguielile pentru masa de Paşte. Oamenii s-au văzut nevoiţi să ocolească magazinele de carne sau de pâine, pentru că acestea au primit o singură categorie de „vizitatori”, poliţiştii de la Economic şi inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară, care i-au luat pe angajaţi de la treburile lor obişnuite şi i-au rugat să le arate documentele, încasările, puţine la acea oră, şi stocurile de marfă.

"Acţiunea de astăzi la poliţiştilor gălăţeni urmăreşte prevenirea evaziunii fiscale, precum şi respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare", a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Adunaţi în jurul magazinelor verificate, unele cu preţuri promoţionale afişate la carnea de porc şi altele emanând mirosuri grele de la surse (încă) neidentificate, oamenii se arătau în mare parte încântaţi de controale. "Să vină poliţia măcar o dată pe săptămână în control, că se fac multe nereguli. Te fură la cântar, ceri ceva şi ei îţi bagă marfă proastă. Eu stau în zonă şi de nevoie îmi fac piaţa aici, dar am păţit-o de multe ori, dar ce să le zici? Dacă te întorci şi le spui, te iau la înjurat”, susţinea Vasile Aramă, un pensionar din mulţimea curioasă.

Pe lângă magazinele care comercializau carne şi produse din carne, vizate au mai fost şi cele de pâine şi produse de patiserie, precum şi cele care comercializează vin. 15 societăţi comerciale şi 19 persoane fizice din Piaţa din Micro 17 au fost verificate ieri, iar şapte dintre acestea primit amenzi pentru diferite nereguli constatate, în valoare totală de 7.000 de lei. Un singur comerciant care nu avea evidenţiate încasările în registre s-a ales cu dosar penal. Aproape 500 de litri de alcool fără acte de provenienţă au fost confiscate.

La acţiunea precedentă desfăşurată de poliţişti printre comercianţii de alimente chiar înainte de Florii au fost confiscate sute de kilograme de carne şi peşte fără acte de provenienţă, au fost date amenzi de peste 12.000 de lei, iar patru comercianţi s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală.


CITEŞTE ŞI: GHIDUL complet al "LOTERIEI BONURILOR FISCALE"

Citit 6129 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.