Ministrul Duşa, mulţumit de exerciţiul cu peste 3.000 de militari din Poligonul Smârdan
Foto: Sursa foto: MApN

Ministrul Duşa, mulţumit de exerciţiul cu peste 3.000 de militari din Poligonul Smârdan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece răniţi din Ucraina vor fi aduşi în spitalele din România Ministrul apărării, Mircea Duşa, a evaluat miercuri, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, exerciţiul de alertare al comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzău şi al structurilor subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila.

Alertarea s-a făcut chiar de ministrul apărării, marţi seară, la ora 18,00, exerciţiul fiind finalizat miercuri dimineaţă, la ora 4,00, când aproximativ 3.000 de militari şi tehnica de luptă din dotare au ajuns în poligonul Smârdan. La finalul exerciţiului, Mircea Duşa s-a arătat mulţumit de timpul de reacţie al militarilor, precizând că o astfel de acţiune nu a mai fost organizată din 2009, din motive financiare.

"Îi felicit că au răspuns corespunzător şi totul este pregătit pentru executarea misiunilor. Toate elementele de executare a comenzii şi a controlului sunt în funcţiune, începând cu cabinetul ministrului, cu statele majore, comandaţii de divizii şi brigăzi, astfel că, într-o situaţie reală, suntem operaţionali. Sunt foarte mulţumit”, a declarat Mircea Duşa.

Joi va începe exerciţiul multinaţional "Wind Spring 15"

O parte din militarii care au participat la acest exerciţiu vor rămâne în poligonul Smârdan, unde, joi, se va deschide exerciţiul multinaţional "Wind Spring 15", care se va desfăşura până pe 30 aprilie. La acest exerciţiu vor participa 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă, din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii.

"În momentul de faţă, se află un distrugător al SUA în Constanţa, avem 11 avioane A10 la Câmpia Turzii, care se pregătesc în comun cu piloţii noştri, urmează să vină şi portughezii cu avioanele F16, o să mai vină şi partenerii noştri din SUA cu avioane F15 şi vor fi multe exerciţii de pregătire. În Marea Neagră a fost în permanenţă prezent în această perioadă un vas al NATO, sau al UE şi în portul Constanţa, unde se organizează şi exerciţii de pregătire în comun. Aceste exerciţii sunt importante pentru a realiza interoperabilitatea cu militarii din NATO şi celelalte state”, a mai adăugat Duşa.

Ministrul Apărării a ţinut să precizeze şi faptul că a luat sfârşit trierea răniţilor din Ucraina, urmând ca 10 persoane să fie aduse în spitalele militare din ţara noastră.


 

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ MILITARĂ la Galaţi/ Peste 2.000 de SOLDAŢI NATO, la Poligonul Smârdan

Citit 1850 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2015 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.