Albinele au luat în stăpânire Grădina Publică

Albinele au luat în stăpânire Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plimbarea prin Grădina Publică, unul dintre puţinele locuri de promenadă ale gălăţenilor dornici de relaxare şi de o gură de aer curat, a devenit  riscantă, mai ales pentru persoanele alergice la veninul albinelor. Motivul ? Câţiva apicultori şi-au amplasat rulotele tixite cu stupi pe terenul fostei piste de karting (de lânga Gara CFR). Vegetaţia bogată din grădină a atras roiurile de albine care îi incomodează pe plimbăreţi.    

Stuparii care fac bani de pe urma harnicelor insecte susţin că albinele nu sunt agresive, ba mai mult, că acestea ar fi sub influenţa „calmantă” a parfumului florilor de tei.

Nu de aceeaşi părere sunt bunicii, bonele şi părinţii  care vin în Grădină cu copii.

„Stau cu frică, de unde să ştiu eu dacă asta mică nu ajunge la spital în caz că o ciupeşte o albină ? Şi sunt foarte multe albine ! Nu mi se pare normal să aducă stupii în mijlocul oraşului. În mod normal se amplasează în afara localităţilor, lângă păduri sau culturi agricole” ne-a declarat scandalizat Vasile Ghelase, un bunic prudent care după scurta noastră discuţie a preferat să iasă din Grădina Publică şi să-şi plimbe nepoţica în altă parte.

Ei, ia să fi fost rulotele respective autoturisme parcate în faţa băncilor, ce ar mai fi avut de furcă proprietarii cu Poliţia Comunitară !

Citit 941 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.