Zeci de mii de ţigări, ascunse strategic, la frontiera gălăţeană

Zeci de mii de ţigări, ascunse strategic, la frontiera gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ultimele 48 de ore au fost pline la frontiera gălăţeană, după ce autorităţile de control au înregistrat două capturi însemnate de tutun care urma să fie introdus în ţară. Primul transport a fost interceptat la Oancea, unde o basarabeancă cu dublă cetăţenie a fost la un pas să intre în România cu 300 de pachete de Rothmans, timbrate în Republica Moldova.

Ceea ce i-a pus în gardă pe poliţişti a fost agitaţia femeii în vârstă de 56 de ani, la controlul de rutină. Bănuind că aceasta avea motive serioase de nelinişte, autorităţile au tras autoturismul pe dreapta şi i-au verificat bagajele moldovencei. În două lăzi frigorifice de voiaj, cu pereţi dubli, au găsit marfa despre care femeia nu suflase o vorbă. Drumul ţigărilor în valoare de peste 1.300 de lei s-a oprit în Vamă, iar basarabeanca s-a ales cu o amendă usturătoare, de 5.000 de lei.

Microbuz "blindat"

Asta au descoperit, câteva ore mai târziu, poliţiştii de la Punctul de Trecere Galaţi - Rutier, loc pe unde un basarabean în vârstă de 36 de ani a vrut să intre în România, la volanul unui microbuz. Autorităţile gălăţene aveau informaţii că bărbatul urma să aducă în ţară o cantitate mare de tutun, fapt confirmat în momentul în care au verificat în amănunt habitaclul maşinii.

"Au fost descoperite, în bord, în pereţii laterali şi într-un locaş special amenajat în plafonul microbuzului, 28.340 de ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova", precizează cms. Ion Irimia, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Ţigările, în valoare de peste 18.000 de lei şi microbuzul, care costă cu 5.000 de lei mai puţin, au fost reţinute pentru confiscare, iar cetăţeanul moldovean a primit o amendă de 10.000 de lei.

Citit 2226 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Octombrie 2015 02:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.